Vesti > Srbija

Osnovcima produženi vikend umesto jesenjeg raspusta - Koliko će trajati naredna školska godina?

Iduće školske godine osnovci neće imati jesenji raspust, a srednjoškolci će imati kraći zimski raspust od učenika osnovnih škola

Autor: Tanjug

15/06/2022 > 11:01

podeli vest:

Osnovcima produženi vikend umesto jesenjeg raspusta - Koliko će trajati naredna školska godina?
Foto: Pexels.com


Učenici osnovnih škola imaće produženi vikend umesto jesenjeg raspusta, predviđeno je novim školskim kalendarima za narednu, 2022/2023. godinu, koje je donelo Ministarstvo prosvete. 

Kako je rečeno Tanjugu u resornom Ministarstvu, u novembru se uvek jedan dan vezivao za 11. novembar, ali shodno tome da taj dan pada u petak, đaci će imati samo produženi vikend od tri dana. Takođe, u Ministarstvu podsećaju da zbog korone prošle godine cele te nedelje nije bilo nastave.


Prema kalendaru školska godina za osnovce počinje u četvrtak, 1. septembra, a prvo polugodište se završava u petak, 30. decembra.

Drugo polugodište će trajati od 23. januara 2023. godine do 6. juna za osmake, odnosno 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Zimski raspust trajaće od 2. do 20. januara, a prolećni raspust od 10. do 18. aprila 2023. godine.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust će početi 21. juna 2023. godine, a za osmake po završetku završnog ispita.

Foto: Pixabay.com

 

 


I za srednjoškolce prvo polugodište počinje 1. septembra 2022. godine, a završava se 30. decembra, a drugo polugodište je od 16. januara 2023. godine i završava se 20. juna.

Drugo polugodište za učenike IV razreda gimnazije završava se 23. maja, a za učenike III razreda trogodišnjeg i IV razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola 30. maja.

Drugo polugodište za učenike I i II razreda trogodišnjeg, odnosno I, II i III razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, završava se najkasnije 15. avgusta.

Zimski raspust je od 2. do 13. januara, a prolećni od 10. do 18. aprila.

Za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje od 21. juna 2023.

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita i završava se 31. avgusta.

Ostavite komentar