Vesti > Svet

TLO na Balkanu se NE SMIRUJE: Zemljotresi večeras POTRESLI Tursku i Grčku

Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti

Izvor: K1info/mondo.rs

13/02/2023 > 22:59

podeli vest:

TLO na Balkanu se NE SMIRUJE: Zemljotresi večeras POTRESLI Tursku i Grčku
Foto: Tanjug/AP/Ahmet Akpolat


Ne smiruje se tlo na Bliskom istoku, pa je Tursku oko 19.20 časova po lokalnom vremenu pogodio novi snažan zemljotres. Prema podacima EMSC on je bio jačine 4,7 Rihterove skale.

Potres se desio u centralnom delu zemlje. Epicentar se nalazi na sedam kilometara od grada Goksun na dubini od oko deset kilometara.

I dalje nema informacija o eventualnim žrtvama kao i o materijalnoj šteti.

A na Balkanu nije ništa bolje. Posle snažnog zemljoresa u Rumuniji, tlo se zatreslo i u Grčkoj oko 20.39 časova po lokalnom vremenu. Kako javlja EMSC zemljotres je bio jačine 4 stepena Rihterove skale.

Epicentar se nalazi u blizini mesta Tivai. Zemljotres se nalazi na dubini od 5 kilometara. Nema informacija o povređenima ili o pričinjenoj materijalnoj šteti.

Da podsetimo, u Rumuniji se danas desio zemljotres jačine 4,7 stepena Rihterove skale. Taj potres osetio se i širom Srbije. Nedugo zatim, zemljotres je bio i u Hrvatskoj i njegova magnituda iznosila 4 stepena Rihterove skale.

Takođe, zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale registrovan je u Tihom okeanu kod Kurilskih ostrva, saopštio je regionalni ogranak Geofizičke službe Ruske akademije nauka.

 

 

Ostavite komentar