Vesti > Svet

Stradao bračni par, dve osobe u KRITIČNOM STANJU: Udar MUNJE u BAJDENOVO DVORIŠTE

Stariji par bio je u turističkom obilasku, preminuli su od povreda nakon što ih je udario grom u parku Lafajet

Autor: K1info

05/08/2022 > 19:29

podeli vest:

Stradao bračni par, dve osobe u KRITIČNOM STANJU: Udar MUNJE u BAJDENOVO DVORIŠTE
Foto: Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta


Dve osobe su poginule, a dve teško povređene u udaru groma preko puta Bele kuće u Vašingtonu koji se desio u četvrtak uveče.

Džejms Miler (76) i Dona Miler (75) preminuli su od povreda nakon što ih je udario grom u parku Lafajet, nedaleko od Bele kuće, potvrdila je policija. Stariji par bio je u turističkom obilasku, piše CNN.

 

On je dodao da su službenici Tajne službe i policije Nacionalnog parka bili u blizini mesta događaja i da su odmah mogli da pruže pomoć žrtvama.

Trg Lafajet, javni park od sedam jutara koji se nalazi severno od Bele kuće, često je prepun posetilaca, posebno u letnjim mesecima. Grom je udario u četiri osobe u blizini drveta koje stoji nekoliko metara od ograde koja okružuje predsedničku rezidenciju i kancelarije.

 

Temperatura u Vašingtonu u četvrtak je bila više od 32,2 stepena Celzijusa. Jaka grmljavina pogodila je američku prestonicu kasnije tokom dana.

Oko 27 ljudi umre od udara groma svake godine u SAD, prema prosecima u poslednjih 10 godina. Samo oko 10 posto onih koje je udario grom pogine.

Dvojicu pripadnika nacionalne garde udario je grom na trgu Lafajet 2020. godine.

Ostavite komentar