Vesti > Svet

"KINESKE policijske stanice" na teritoriji KANADE: Prvo se PRIVIĐALE Amerikancima, a sada se "PROBLEM" širi

U toku je istraga da li se u dve mesne zajednice u Montrealu koriste za zastrašivanje ili maltretiranje Kanađana kineskog porekla

Izvor: K1info/Tanjug

14/05/2023 > 19:31

podeli vest:

"KINESKE policijske stanice" na teritoriji KANADE: Prvo se PRIVIĐALE Amerikancima, a sada se "PROBLEM" širi
Foto: Tanjug/AP


Postoji mogućnost da u Kanadi radi više ''kineskih policijskih stanica'', izjavio je ministar javne bezbednosti Kanade Marko Mendočino. Pre izvesnog vremena, inače, slične "stanice" priviđale su se i Amerikancima, pa je Kanada, očito, po ugledu na svog starijeg brata, shvatila da se i u njenom dvorištu dešavaju iste stvari.

Kako navodi Rojters, pošto je kanadska policija u martu saopštila da je u toku istraga da li se u dve mesne zajednice u Montrealu koriste za zastrašivanje ili maltretiranje Kanađana kineskog porekla.

- Uveren sam da je Kraljevska kanadska konjička policija preduzela konkretne mere da predupredi bilo kakvo strano mešanje u vezi sa tim takozvanim policijskim stanicama, i da će, ako se pojave nove policijske stanice i slično, nastaviti da preduzimaju odlučne poteze - rekao je Mendičino.

Kina je odbacila optužbe o mešanju u kanadske poslove.

Prošle nedelje Kanada je proterala kineskog diplomatu Džao Veja posle optužbe da targetira kanadskog poslanika koji je kritičan prema tretmanu Kine prema ujgurskoj muslimanskoj manjini, posle čega je Kina proterala kanadsku diplomatu Dženifer Lin Lalond iz Šangaja.

 


 

 

 

Ostavite komentar