Vesti > Svet

"Javlja im se" ELENA ČAUŠESKU: Rumuni besni zbog prve dame, NOSILA NAKIT od 12. 000 evra

Zbog niza komentara, Kancelarija rumunskog predsednika je bila prinuđena da se oglasi

Izvor: K1info/mondo.rs

06/06/2023 > 15:05

podeli vest:

"Javlja im se" ELENA ČAUŠESKU: Rumuni besni zbog prve dame, NOSILA NAKIT od 12. 000 evra
Foto: PrintscreenYoutube/ euronews


Predsednik Rumunije Klaus Johanis i njegova supruga Karmen posetili su Nemačku, a fotografije sa njihovih susreta u ovoj zemlji izazvale su gnev rumunske javnosti. Mediji u Rumuniji primetili su da je prva dama Rumunije tokom susreta u Nemačkoj nosila nakit koji košta 12.000 evra.

Ove tvrdnje potvrdila je i rumunska zlatara čiji nakit nosi Johanis, a koja je ozvaničena i kao dobavljač nakita za rumunsku kraljevsku rezidenciju.

- Ponosni smo što stvaramo bezvremenske komade nakita koji odaju počast i slave lepotu i jedinstvenu individualnost onih koji ih nose -pisalo je u objavi Instagram stranice zlatare. 

Kako piše rumunski Digi24, Johanis je nosila dva dragulja od belog zlata sa dijamantima. Naravno, fotografije su privukle veliku pažnju javnosti, a Rumuni su kritikovali ponašanje prve dame. Zbog niza komentara, Kancelarija rumunskog predsednika je bila prinuđena da se oglasi, a saopštili su da Johanis nije zadržala nakit i da ga je vratila u zlataru po povratku iz Nemačke.

- Prva dama je nosila nakit od rumunskog dizajnera. Nakit je vraćen po povratku u zemlju, kao što se uvek radi sa odećom koju je nosila prva dama. Nije postojao ugovor koji bi uključivao finansijsku dobit nakon promocije dragulja - saopšteno je iz kabineta predsednika Rumunije.

Ostavite komentar