Vesti > Svet

Batina je IZ MISURIJA izašla - školski okrug VRATIO BATINJANJE kao disciplinsku meru

Batinjanje, kao disciplinska mera u školama u Misuriju, može se sprovoditi samo po preporuci direktora i uz saglasnost roditelja

Autor: RTS

04/09/2022 > 07:25

podeli vest:

Batina je IZ MISURIJA izašla - školski okrug VRATIO BATINJANJE kao disciplinsku meru
Foto: Unsplash.com


Učenici u jednom školskom okrugu u Misuriju potencijalno bi mogli da budu kažavani batinom od ove školske godine. Školski distrikt Kasvil kaže da vraća staroškolsko telesno kažnjavanje, pošto je lokalni školski odbor za to dao saglasnost u junu.

Prema novouvedenoj politici, batinanje kao disciplinska mera mora da se koristi samo kao poslednje sredstvo, kada druga sredstva discipline nisu uspela i to samo u razumnoj formi i po preporuci direktora.

Prema školskom nadzorniku Merlinu Džonsonu, samo sertifikovano osoblje u prisustvu odraslog svedoka može da vrši udarce, što mora biti van vidokruga ostalih učenika. Udarci u lice ili glavu učenika su strogo zabranjeni.

Škole moraju unapred da obezbede pismenu saglasnost roditelja, a Džonson tvrdi da je većina povratnih informacija iz zajednice bila u prilog vraćanju batina.

- Iznenađujuće, ljudi na društvenim mrežama bi se verovatno zgrozili kada bi čuli da govorimo ove stvari, ali većina njih na koje sam naleteo me je podržavala... Mi poštujemo odluku svakog roditelja, bez obzira na odluku koju donesu - tvrdi Džonson.

Misuri je jedna od 19 država koje i dalje dozvoljavaju telesno kažnjavanje u školama. Proces odobravanja politike je započeo pošto je anonimna anketa među učenicima, roditeljima i zaposlenima u školi identifikovala probleme ponašanja i discipline učenika.

Foto: Unsplash.com

 

 

Ostavite komentar