Vesti > Svet

BIZARNA tragedija na BAZENU: ODVOD USISAO DEČAKA, spasioci 2 sata izvlačili TELO iz cevi

On je pao u bazen u trenutku kada je oglašen zvučni signal za zatvaranje, koji kupače upućuje prema izlazima

Izvor: K1info/Tanjug

19/08/2023 > 13:25

podeli vest:

BIZARNA tragedija na BAZENU: ODVOD USISAO DEČAKA, spasioci 2 sata izvlačili TELO iz cevi
Foto: Shutterstock


U mestu Terme di Kretone, nedaleko od Rima, dogodila se nesvakidašnja nesreća u kojoj je nastradao osmogodišnji dečak kada ga je usisao odvod bazena, prenose danas italijanski mediji.

Dečak je pao u bazen u trenutku kada je oglašen zvučni signal za zatvaranje termi, koji kupače upućuje prema izlazima.

Osmogodišnjak je pao u glavni bazen kada je pokrenuto njegovo pražnjenje, prenosi Korijere dela Sera. Dečak po imenu Stefan je za samo nekoliko trenutaka završio na dnu bazena pošto ga je odvod usisao, a potom je nestao u cevi.

Posetioci su bezuspešno pokušavali da spasu dečaka. Spasioci i vatrogasci su uz pomoć užadi i hvataljki izvukli dečakovo telo posle dva sata.

Istražitelji su na osnovu uviđaja zaključili da je dečak upao u bazen u trenutku pražnjenja i čišćenja, što je uobičajena praksa u termama, ali nejasno je zašto je sistem odvoda uključen u trenutku dok je još bilo posetilaca na bazenu.

Javni tužilac Tivolija koji istražuje slučaj naredio je ispitivanje i proveru funkcionisanja odvodnog sistema u termama. Telo dečaka biće upućeno na obdukciju.
 

Ostavite komentar

PRATITE UŽIVO "URANAK"

Na portalu K1info.rs možete uživo pratiti jutarnji program "Uranak", koji se emituje svakog jutra od 7.25 časova na K1 televiziji

Vesti
PRATITE UŽIVO "URANAK"