Vesti > Svet

Oluja Danijel pravi HAOS u Grčkoj: Pogledajte kako TALASI nose AUTOMOBILE kao ORAHOVE LJUSKE

Meštani javljaju da nivo vode opasno raste i da je vodostaj u kućama i hotelima premašio 1,5 metar

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/09/2023 > 13:52

podeli vest:

Oluja Danijel pravi HAOS u Grčkoj: Pogledajte kako TALASI nose AUTOMOBILE kao ORAHOVE LJUSKE
Foto: Facebook printscreen/Iro Proia


Oluja Danijel napravila je haos u delovima Grčke, a kako prenose mediji, oluja je odnela automobile u more.

Kako prenosi Protothema, nevreme je stvorilo velike probleme i katastrofu na obalskom frontu Peliona, a posebno u primorskom selu Agios Joanis.

Količina vode koja je pala na tom području je tolika da su odneti čak i automobili koji su bili parkirani na centralnom parkingu.

Neki automobili završili su u moru, kako se vidi na šokantnom snimku na Fejsbuku.​ Na snimku se vidi jedno razlupano vozilo, dok veliki talasi nose drugi auto.

Potpredsednik Sindikata hotelijera Magnezije Vasilis Karaulanis napisao je na Fejsbuku da je oblast bez struje i telefona, dok je vodostaj u kućama i hotelima premašio 1,5 metar.

- U Agios Joanis Pelionu postoji ozbiljan problem, reke su poplavile i ušle u hotele i nivo vode u njima opasno raste, preko 1,5 metara. Hoteli su puni turista, ogromna je šteta, isključeni su telefoni i struja, molim vas, odmah obavestiti vatrogasnu jedinicu - napisao je on na Fejsbuku.

Da podsetimo, najmanje jedna osoba je poginula u području Volosa, a jedna se vodi kao nestala nakon što kiša ne prestaje da pada satima.

Ostavite komentar