Vesti > Svet

Nekoliko GRANIČARA lakše POVREĐENO od izraelskih GELERA - IDF izrazio "TUGU ZBOG INCIDENTA"

Prethodno je Reuters preneo da su se u blizini graničnog prelaza Rafa, između Egipta i Pojasa Gaze, čule eksplozija i ambulantne sirene

Izvor: K1info/Tanjug

22/10/2023 > 18:01 >> 19:52

podeli vest:

Nekoliko GRANIČARA lakše POVREĐENO od izraelskih GELERA - IDF izrazio "TUGU ZBOG INCIDENTA"
Foto: Tanjug/AP Photo


Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je jedan od njihovih tenkova slučajno granatirao egipatski vojni punkt u blizini Kerem Šaloma, na graničnoj tromeđi sa Pojasom Gaze.

IDF je izrazio "tugu zbog incidenta" i poručio da će incident biti istražen.

 

Prethodno je Reuters preneo da su se posle podne u blizini graničnog prelaza Rafa, između Egipta i Pojasa Gaze, čule eksplozija i sirene ambulantnih vozila, neposredno pošto je drugi humanitarni konvoj prešao granicu iz Egipta.

Otkako je počeo konflikt 7. oktobra između militantnog Hamasa i Izraela, bombardovanja prelaza Rafa sa strane Pojasa Gaze uništila su zgrade i puteve, kojima je bila potrebna popravka pre nego što je prvi konvoj od 20 kamiona ušao preko Rafe u Gazu u subotu.

Portparol egipatske vojske rekao je večeras da je deo egipatskih graničara pretrpeo "lakše povrede" od gelera "nakon što je greškom opalio izraelski tenk".

Egipatska vojska navodi da je Izrael "odmah izrazio žaljenje zbog nenamernog incidenta i istraga je u toku", preneo je Tajms of Izrael.
 

Ostavite komentar