Vesti > Svet

RAT se nastavlja, NASTAVIĆEMO dok ne ostvarimo SVE NAŠE CILJEVE: Netanjahu posle dogovora sa HAMASOM

Izraelski premijer zahvalio je saveznicima na pomoći u pregovorima o sporazumu sa Hamasom za oslobađanje desetina talaca iz Pojasa Gaze

Izvor: K1info/Tanjug

22/11/2023 > 22:49

podeli vest:

RAT se nastavlja, NASTAVIĆEMO dok ne ostvarimo SVE NAŠE CILJEVE: Netanjahu posle dogovora sa HAMASOM
Foto: Tanjug/AP


Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da je preneo američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da će Izrael nastaviti rat protiv Hamasa, nakon što istekne dogovor o privremenom prekidu vatre. 

- Rat se nastavlja. Nastavićemo dok ne ostvarimo sve naše ciljeve - rekao je Netanijahu na konferenciji za novinare i istakao da je to rekao Bajdenu tokom telefonskog razgovora, prenosi AP. 

Netanijahu je rekao da se rat protiv Hamasa nastavlja uprkos dogovoru o kratkom prekidu vatre i oslobađanju pojedinih talaca, koji su kidnapovani tokom napada na Izrael 7. oktobra.

On je zahvalio saveznicima Izraela na pomoći u pregovorima o sporazumu sa Hamasom za oslobađanje desetina talaca iz Pojasa Gaze, u zamenu za palestinske zatvorenike koje drži Izrael, navodi Gardijan.

Foto: Tanjug/Abir Sultan/Pool Photo via AP

 

 

Netanijahu je, međutim, rekao da Izrael neće prestati da se bori dok svi taoci ne budu izvedeni iz Gaze.

On je dodao da će u sklopu postignutog sporazuma sa Hamasom predstavnicima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta biti dozvoljeno da posete taoce koji ostanu u Pojasu Gaze nakon što pojedini od njih budu vraćeni u Izrael. 

- Očekujem da Crveni krst radi svoj posao, da ih poseti i da im donese lekove koji su im potrebi - rekao je Netanijahu.
 

Ostavite komentar