Vesti > Svet

Hamas se PREDOMISLIO: Večeras će biti PUŠTENO osmoro izraelske dece i pet žena iz Gaze

Ranije je Hamas odlučio da odloži drugu rundu oslobađanja talaca dok Izrael ne dozvoli kamionima sa humanitarnom pomoći da uđu na sever Gaz

Izvor: K1info/Tanjug

25/11/2023 > 22:01

podeli vest:

Hamas se PREDOMISLIO: Večeras će biti PUŠTENO osmoro izraelske dece i pet žena iz Gaze
Foto: Tanjug/AP


Osmoro izraelske dece i pet izraelskih žena uskoro će biti pušteni iz Gaze, izjavio je danas portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova Madžed al-Ansari.

Pored njih biće oslobođeno i sedam stranih državljana koji su držani kao taoci u Gazi, dodao je al-Ansari, preneo je "Tajms of Izrael".

Palestinski zatvorenici koje će Izrael osloboditi u ovoj fazi su 33 maloletna lica i šest žena, saopštio je portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Zahvalni smo našim posredničkim partnerima - Egiptu i Sjedinjenim Američkim Državama, za zajedničke napore koji su uklonili prepreke u sprovođenju uslova sporazuma za danas - dodao je al-Ansari.

Hamas je danas saopštio da ceni napore Katara i Egipta da obezbede nastavak privremenog sporazuma o primirju između te grupe i Izraela.

Hamas je u saopštenju naveo da su egipatska i katarska strana potvrdile posvećenost Izraela svim odredbama i uslovima sporazuma, preneo je Rojters.

Ranije danas, Hamas je odlučio da odloži drugu rundu oslobađanja talaca u okviru sporazuma o primirju dok Izrael ne dozvoli kamionima sa humanitarnom pomoći da uđu na sever Gaze.

Ostavite komentar