Vesti > Svet

STIHOVI IZ KURANA NA NALOGU RAISIJA! Održan je HITAN SASTANAK IRANSKE VLADE

Raisi je bio druga najmoćnija ličnost u političkoj strukturi Irana posle vrhovnog vođe Ajatolaha Ali Hamneija

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

20/05/2024 > 08:45

podeli vest:

STIHOVI IZ KURANA NA NALOGU RAISIJA! Održan je HITAN SASTANAK IRANSKE VLADE
Foto: Tanjug/AP


Iranska vlada održala je danas hitan sastanak nakon pogibije predsednika Irana Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova te zemlje Hoseina Amir Abdolahijana u padu helikoptera, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Prema fotografiji koju je objavila agencija, stolica na kojoj Raisi obično sedi je prazna i prekrivena je crnom trakom u znak sećanja na predsednika, preneo je Si-En-En (CNN).

Iranski državni mediji emituju islamske molitve između vesti zbog pogibije Raisija i još osam drugih osoba nakon što se helikopter kojim su putovali srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

Stihovi iz Kurana objavljeni su na nalogu Raisija na platformi X.

- Mir sa Ebrahimom. Zaista, mi tako nagrađujemo one koji čine dobro. On je, zaista, bio od naših vernih slugu - navode stihovi iz Kurana na Raisijevom nalogu.

Raisi je bio druga najmoćnija ličnost u političkoj strukturi Irana posle vrhovnog vođe Ajatolaha Ali Hamneija.

Vlada Irana je na današnjoj hitnoj sednici izrazila saučešće vrhovnom iranskom vođi Ajatolahu Ali Hamneiju i iranskom narodu nakon pogibije iranskog predsednika Ebrahima Raisija u padu helikoptera i saopštila da će nastaviti neometano da radi, javili su iranski državni mediji. 

Foto: Tanjug/AP

 

Vlada je odala poštu pokojnom predsedniku i njegovim "neumornim naporima", javila je novinska agencija Tasnim, preneo je Gardijan.

Prvi potpredsednik Irana Mohamed Mokhber predsedavao je hitnim sastankom vlade nakon pogibije iranskog predsednika.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan, a pored njih dvojice, poginulo je još sedam osoba. 
 

Ostavite komentar