Vesti > Svet

DRAMATIČNO U MEKSIKO SITIJU! DEMONSTRANTI pokušali da zapale IZRAELSKU AMBASADU, policiju gađali kamenicama (VIDEO)

Demonstranti su nosili kapuljače i maske, policiju su gađali kamenicama i Molotovljevim koktelima pri pokušaju da probiju barikade

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/05/2024 > 10:10

podeli vest:

DRAMATIČNO U MEKSIKO SITIJU! DEMONSTRANTI pokušali da zapale IZRAELSKU AMBASADU, policiju gađali kamenicama (VIDEO)
Foto: Youtube PrintScreen/ Daily Mail


Ispred izraelske ambasade u Meksiko Sitiju došlo je do velikih nemira tokom protesta koje su organizovale propalestinske grupe.

Kako je preneo The Times of Israel, policija je uspela da obuzda nasilnike koji su pokušali da uđu u zgradu ambasade.

Demonstranti su nosili kapuljače i maske, policiju su gađali kamenicama i Molotovljevim koktelima pri pokušaju da probiju barikade. Policija je imala dosta muke da obuzda nasilnike koji su u jednom trenutku pokušali i da zapale zgradu.

Na društvenim mrežama su objavljeni dramatični video-snimci i fotografije. Na protestima je bilo nekoliko stotina demonstranata. Policija je ispalila suzavac. Demonstracije i sukobi, u kojima su trajali oko dva sata. Niko nije uhapšen, a policija je saopštila da su četvorica policajaca i dve žene zadobili opekotine i da im je ukazana lekarska pomoć.

Foto: Tanjug/AP

 

Ujedinjene nacije su prošlog petka pozvale Izrael da "momentalno prekine vojnu ofanzivu u Pojasu Gaze". Meksiko je podneo deklaraciju o intervenciji Međunarodnom sudu pravde u prilog tužbi Južne Afrike kojom se Izrael optužuje za genocid nad Palestincima u Gazi.

Ostavite komentar