Vesti > Svet

Zaharova oštro prozvala Makrona: On svojom retorikom gura Evropu ka KATASTROFI i ne samo to

Ona je napomenula da Makron i njegov tim nemaju iskustva u vladi, kao ni "u stvarnim poslovima ne samo u svetu, već i u svojoj zemlji"

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

08/06/2024 > 21:46

podeli vest:

Zaharova oštro prozvala Makrona: On svojom retorikom gura Evropu ka KATASTROFI i ne samo to
Foto: Tanjug/AP


Francuski predsednik Emanuel Makron svojom agresivnom retorikom gura evropski kontinent ka katastrofi, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- On (Makron) je, nažalost, dosledan u svojoj rusofobiji. Važno je da takvom agresivnom retorikom i monstruoznim kriminalnim akcijama pomaže da se evropski kontinent gurne ka katastrofi - rekla je Zaharova na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), prenosi agencija RIA Novosti.

Ona je napomenula da Makron i njegov tim nemaju iskustva u vladi, kao ni "u stvarnim poslovima ne samo u svetu, već i u svojoj zemlji".

Istovremeno, kako je dodala, tvrde da imaju ogroman značaj.

- Makron je neznalica, sudeći po njegovim izjavama. Možda ima mnogo diploma, ali to ništa ne znači - rekla je ona dodajući da njegove izjave ne odgovaraju realnosti.

Makron je ranije izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako dobije odgovarajući zahtev iz Kijeva i ako Ruska Federacija probije linije fronta.

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u četvrtak da Francuska ne planira da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu.

 

Ostavite komentar