Vesti > Svet

Oglasila se Rusija nakon NAPADA NA DEČIJU BOLNICU! "Slične HISTERIJE Kijeva dešavaju se godinama" (FOTO)

Rusko ministarstvo navodi da fotografije i video snimci iz Kijeva ukazuju da je do razaranja došlo usled pada ukrajinske rakete

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

08/07/2024 > 14:17

podeli vest:

Oglasila se Rusija nakon NAPADA NA DEČIJU BOLNICU! "Slične HISTERIJE Kijeva dešavaju se godinama" (FOTO)
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky


Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je danas navode Kijeva o namernom napadu ruskih snaga na civilne ciljeve, ističući da je grupni udar na vojne ciljeve u Ukrajini odgovor na pokušaj Kijeva da ošteti ruske energetske i ekonomske objekte.

U saopštenju je istaknuto da su ruske snage izvele napad oružjem dugog dometa na objekte ukrajinske vojne industrije i avijacijske baze Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

Rusko ministarstvo navodi da fotografije i video snimci iz Kijeva ukazuju da je do razaranja došlo usled pada ukrajinske rakete PVO lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada.

- Posebno napominjemo da se slične histerije kijevskog režima dešavaju već nekoliko godina i svaki put uoči sledećeg samita njihovih pokrovitelja iz NATO-a. Svrha ovakvih provokacija je da se obezbedi dalje finansiranje kijevskog režima i nastavak rata do poslednjeg Ukrajinca - saopštilo je ministarstvo.

U ruskom napadu na Kijev danas je ubijeno 15 ljudi, a među 37 povređenih nalazi se i jedno dete. Udari su takođe izvršeni u u regionu Dnjepra i gradovima Pokrovsk i Krivi Rog, gde je takođe bilo žrtava.

Ostavite komentar