Vesti > Svet

TRAMPOV ATENTATOR IMA SAMO 20 GODINA! Sada je trebalo PRVI PUT DA GLASA, ovo su najnovije informacije FBI-ja (VIDEO)

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom svog mitinga u Batleru u Pensilvaniji

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

14/07/2024 > 09:22

podeli vest:

TRAMPOV ATENTATOR IMA SAMO 20 GODINA! Sada je trebalo PRVI PUT DA GLASA, ovo su najnovije informacije FBI-ja (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP


Federalni istražni biro (FBI) identifikovao je 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao "subjekta umešanog" u pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa, navodi se u saopštenju u nedelju.

U saopštenju FBI navedeno je da je Kruks iz Betel parka u Pensilvaniji, prenosi CNN.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom svog mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, saopštila je tajna služba. Još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene. 

Oglasio se otac atentatora

Kruks je bio registrovan da glasa kao republikanac, prema evidenciji u biračkom registru Pensilvanije koja odgovara njegovom imenu, godinama i adresi u Betel Parku koju su zvaničnici pretraživali u subotu uveče i koja je povezana sa Kruksom u javnim evidencijama. Ovogodišnji predsednički izbori bi bili prvi na kojima je bio dovoljno star da glasa.

Evidencija Savezne izborne komisije pokazuje da je donator pod imenom Tomas Kruks sa istom adresom dao 15 dolara političkom akcionom komitetu pod nazivom Progressive Turnout Project u januaru 2021. godine. 

Kada je CNN stupio u kontakt sa Kruksovim ocem, Metjuom Kruksom, kasno u subotu uveče, on je rekao da pokušava da shvati "šta se, dođavola, dešava", ali da će "sačekati dok ne razgovara sa organima za sprovođenje zakona" pre nego što govori o svom sinu.

Ostavite komentar