Vesti > Svet

TRAMP SE PONOVO JAVIO i uputio SNAŽNU PORUKU svim Amerikancima! "Bog je sprečio da se desi nezamislivo"

Tomas Metju Kruks (20) je pucao na Trampa sa krova obližnje zgrade, nakon čega su ga agenti ubili

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

14/07/2024 > 14:35

podeli vest:

TRAMP SE PONOVO JAVIO i uputio SNAŽNU PORUKU svim Amerikancima! "Bog je sprečio da se desi nezamislivo"
Foto: Tanjug/AP


Donald Tramp je apelovao na Amerikance da se "ujedine“ posle pokušaja njegovog ubistva. 

Donald Tramp je objavio svoju drugu izjavu na društvenim mrežama "Truth Social" od subotnje pucnjave u Pensilvaniji. 

- Hvala svima na vašim jučerašnjim mislima i molitvama, jer je samo Bog sprečio da se desi nezamislivo. Nećemo se bojati, već ćemo umesto toga ostati otporni u svojoj veri i prkosni pred licem zla. Naša ljubav ide prema ostalim žrtvama i njihovim porodicama. Molimo se za oporavak ranjenih, a u srcima čuvamo uspomenu na tako strašno stradalog građanina - naveo je on.

U izjavi je bivši republikanski predsednik rekao da se raduje govoru u Viskonsinu gde će ove nedelje biti održana Republikanska nacionalna konvencija.

- U ovom trenutku važnije je nego ikada da budemo ujedinjeni i da pokažemo svoj pravi karakter Amerikanaca, ostajući jaki i odlučni - napisao je Tramp.

Konvencija republikanaca održaće se od 15. do 18. jula u Milvokiju u Viskonsinu. Viskonsin je jedna od nekolicine država na bojnom polju koje će verovatno odrediti ovogodišnju predsedničku trku. 

To je bila jedna od država takozvanog „plavog zida“ na koji su se demokrate nekada oslanjale, ali je Tramp tesno pobedio 2016. godine, što je otvorilo put njegovoj iznenadnoj pobedi. Bajden je pridobio tu državu 2020. godine, a obojica u svojim kampanjama u velikoj meri ciljaju upravo Viskonsin.

Podsetimo, Tomas Metju Kruks (20) je pucao na Trampa sa krova obližnje zgrade van sigurnosnog perimetra mitinga, pre nego što su ga ubili agenti Tajne službe, prema navodima zvaničnika.

Jedan učesnik mitinga je ubijen, a dva su teško povređena.

Ostavite komentar