Vesti > Svet

BRUTALNI NAPADI NA IZBEGLIČKE KAMPOVE U GAZI! Poginulo najmanje 40 Palestinaca, oko 100 ranjenih, ŽRTVE I DECA

Prethodno su zvaničnici objavili da je 13 Palestinaca ubijeno u izraelskom bombardovanju centralnog i južnog dela Pojasa Gaze

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

16/07/2024 > 16:04

podeli vest:

BRUTALNI NAPADI NA IZBEGLIČKE KAMPOVE U GAZI! Poginulo najmanje 40 Palestinaca, oko 100 ranjenih, ŽRTVE I DECA
Rat na bliskom istoku - Foto: Tanjug/AP


Najmanje 40 Palestinaca je ubijeno, a čak 100 ranjeno u izraelskim napadima na izblegličke kampove Nuseirat i Mavasa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

U izbegličkom kampu Nuseirat, u centralnom delu enklave, tokom napada na školu Razi, koju vodi Agencija UN za pomoć Palestincima (UNRWA) ubijeno je 23, a povređene su 73 osobe, piše Al Džazira.

U oblasti Atar, u sigurnoj zoni Mavasi u Kan Junisu, je ubijeno najmanje 17 Palestinaca, a ranjeno 26, prema podacima ministarstva.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je bomba pala u blizini oblasti sa šatorima u kojima su smeštene raseljene porodice u ulici Atar, u Kan Junisu.

Prethodno su zvaničnici objavili da je 13 Palestinaca ubijeno u izraelskom bombardovanju centralnog i južnog dela Pojasa Gaze, a među žrtvama je i najmanje dvoje dece.

U Rafi, južnom pograničnom gradu u kojem izraelske snage deluju od maja, pet Palestinaca je ubijeno u vazdušnom napadu na kuću, dok su u obližnjem Kan Junisu ubijeni muškarac, njegova žena i dvoje dece, rekli su zvaničnici.

Foto: printskrin/x/ visegrad24

 

U jučerašnjem napadu na školu UN u izbegličkom kampu Nuseirat, u kojoj su sklonište potražili raseljeni Palestinci, ubijeno je najmanje 17 osoba, a ranjeno oko 80, saopštili su zvaničnici u palestinskoj enklavi.

Al Džazira navodi da je to bilo peto bombardovanje škola u roku od osam dana.

Izraelske snage tvrde da su pogodile 40 ciljeva u Gazi, uključujući osmatračnice, vojne strukture i zgrade opremljene eksplozivom.
Ministarstvo zdravlja u Gazi navodi da su od početka izraelskog rata u enklavi ubijene 38,664 osobe, a da je broj ranjenih procenjen na 89,097, ne računajući žrtve koje se nalaze ispod ruševina zgrada do kojih spasilačke ekipe nisu u mogućnosti da dođu.

 

Ostavite komentar