Vesti > Svet

SPORT POD LUPOM NAORUŽANE POLICIJE! Pogledajte moćan plan za BEZBEDNOST u Parizu tokom OLIMPIJSKIH IGARA

Oko 45.000 policajaca obezbeđivaće otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/07/2024 > 16:47

podeli vest:

SPORT POD LUPOM NAORUŽANE POLICIJE! Pogledajte moćan plan za BEZBEDNOST u Parizu tokom OLIMPIJSKIH IGARA
Foto: Tanjug/APJon Super


Otvaranje ovogodišnjih Olimpijskih igara održaće se 26. jula, a na otvaranju će prisustvovati preko 100 šefova država i vlada, izjavio je danas visoki francuski zvaničnik i dodao da nema izmena bezbednosnih planova nakon napada na Donalda Trampa prošlog vikenda.

- U ceremoniji, koja će se prvi put održati van stadiona, učestvovaće oko 80 brodova koji će prevoziti sportiste iz celog sveta na rečnoj ruti po Seni do Ajfelove kule - izjavio je francuski zvaničnik Lambis Konstantinidis, šef za planiranja i koordinaciju OI, prenosi Rojters.

Uz očekivanih 300.000 gledalaca na pariskim kejevima duž toka Sene, ceremonija predstavlja ozbiljan bezbednosni izazov, posebno u vreme rata u Ukrajini.

- To je ruta dužine šest kilometara, tako da je to ogroman prostor koji mora biti pod bezbednosnim nadzorom. Zato nam je i potrebno toliko ljudi - rekao je Konstantinidis i ukazao da francuske bezbednosne službe imaju "veoma blisku saradnju sa američkim službama bezbednosti i sa Tajnom službom SAD s kojima se dele sve relevantne informacije.

Sukobi u inostranstvu i bezbednosne brige u Francuskoj naveli su francusku vladu da ranije ove godine podigne nivo bezbednosnog upozorenja na najviši nivo.

U maju ove godine, u francuskom gradu Sen Etijenu uhapšen je muškarac osumnjičen da planira napad u ime Islamske države na gradski fudbalski stadion tokom održavanja Olimpijade.

BONUS VIDEO:
 

Ostavite komentar