Vesti > Svet

TRAMP zvanično prihvatio NOMINACIJU! Kandiduje se za predsednika AMERIKE, a opisao je i kako je za dlaku IZBEGAO SMRT

Tramp je istakao u govoru na konvenciji u Milvokiju istakao da nema pobede ako se dobije samo pola Amerike

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

19/07/2024 > 08:28

podeli vest:

TRAMP zvanično prihvatio NOMINACIJU! Kandiduje se za predsednika AMERIKE, a opisao je i kako je za dlaku IZBEGAO SMRT
Donald Tramp na predizbornoj kampanji - Foto: AP Photo/Julia Nikhinson


Bivši predsednik SAD Donald Tramp zvanično je na konvenciji Republikanske stranke prihvatio nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima, ističući da se kandiduje da bude predsednik čitave Amerike, a ne samo polovine zemlje.

Tramp, koji je nosio veliki beli zavoj na desnom uhu, istakao je u govoru na konvenciji u Milvokiju da nema pobede ako se dobije samo pola Amerike.

Bivši predsednik je održao najduži govor na jednoj konvenciji u modernoj američkoj istoriji, koji je trajao nešto manje od 93 minuta, navodi AP.

Foto: AP Photo/Julia Nikhinson

 

 

Govoreći o napadu koji je doživeo na skupu u Pensilvaniji, Tramp je rekao da ne bi ni trebalo da bude na konvenciji u Milvokiju, ali da je, kako je rekao, "Bog bio na njegovoj strani".

- Svuda mi je curila krv, pa ipak na neki način sam se osećao veoma bezbedno jer je Bog na mojoj strani - kazao je on hiljadama pristalica na konvenciji.

Bivši predsednik je poručio da se nesloga i podele u društvu moraju zalečiti.     

- Moramo da delujemo brzo. Kao Amerikance nas veže jedna zajednička sudbina. Dižemo se zajedno ili se raspadamo - istakao je Tramp.

Foto: AP Photo/Julia Nikhinson

 

On je  pozdravio i svoje pristalice koji su bili očevici atentata na njega i zatražio  minut ćutanja u znak sećanja na poginulog bivšeg vatrogasca Korija Komperatorea, koji je bio u publici na mitingu u Pensilvaniji, kada je pucano na Trampa. 

Potom je Tramp prišao Komperatoreovoj uniformi i šlemu koji su bili izloženi na bini i poljubio vatrogasni šlem.

Bivši predsednik je još jednom pozvao na pomirljiv ton, rekavši da se ne smeju demonizovati razlike i drugačije mišljenje, ali se ubrzo vratio poznatim napadima na administraciju predsednika SAD Džozefa Bajdena, koja, kako je rekao, "uništava zemlju".

Foto: AP Photo/Julia Nikhinson

 

Tramp je izneo tvrdnju da su sudske tužbe protiv njega deo demokratske zavere, ocenjujući da bi Bajden doneo "traći svetski rat". 

Ponovio je i tvrdnju da su demokrate pokrale izbore 2020. godine.

Bivši predsednik je istakao i da je na delu "invazija" migranata na južnim granicama i naglasio da jedino on može spasti zemlju i "zaustaviti ratove jednim telefonskim pozivom".

Foto: AP Photo/Julia Nikhinson

 

Tramp je govorio i o jačanju američke vojske, sugerišući da bi SAD mogle da izgrade raketni odbrambeni sistem tipa Gvozdene kupole iznad čitave zemlje, sličan onome koji ima Izrael, preneo je BBC.

- Ojačaćemo našu vojsku i izgraditi Gvozdenu kupolu kako bismo obezbedili da nijedan neprijatelj ne može da napadne našu domovinu - istakao je on, dodavši da bi kompletan taj raketni sistem bio proizveden u SAD.

Trampovim govorom završena je četvorodnevna republikanska konvencija, nakon čega su mu se na bini pridružili porodica i senator iz Ohaja Džej Di Vens, koga je nominovao za potpredsedničkog kandidata.

BONUS VIDEO: 


 

Ostavite komentar