Vesti > Svet

Zelenski zahvalio BAJDENU na dosadašnjoj borbi: Izlazak iz predsedničke trke je TEŠKA, ALI SNAŽNA odluka

Predsednik Ukrajine je naglasio da su u poslednjih nekoliko godina donesene mnoge važne odluke koje će biti zapamćene kao hrabri koraci

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/07/2024 > 13:00

podeli vest:

Zelenski zahvalio BAJDENU na dosadašnjoj borbi: Izlazak iz predsedničke trke je TEŠKA, ALI SNAŽNA odluka
Foto: Tanjug/AP


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da Ukrajina poštuje "tešku, ali snažnu" odluku američkog predsednika Džozefa Bajdena da okonča svoju kampanju za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

- Ukrajina je zahvalna predsedniku Džozefu Bajdenu za njegovu nepokolebljivu podršku borbi Ukrajine za slobodu, koja, zajedno sa snažnom dvopartijskom podrškom u Sjedinjenim Američkim Državama, jeste bila i ostaje ključna - objavio je Zelenski na društvenoj mreži X.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

On je podsetio da su u poslednjih nekoliko godina donesene mnoge važne odluke koje će biti zapamćene kao hrabri koraci koje je predsednik Bajden preduzeo u odgovoru na izazovna vremena.

- Mi poštujemo i današnju tešku, ali snažnu odluku predsednika Bajdena - poručio je ukrajinski predsednik.

Podsetimo, aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden odustao je od predsedničke trke, i ovu vest saopštio je on lično. Bajden je podelio izjavu na na društvenoj mreži X, u kojoj je rekao da je u najboljem interesu njegove stranke da se on ipak povuče iz predsedničke trke.

Ostavite komentar