Vesti > Svet

OTRIVENA VELIKA ZAVERA! RUSKI KUVAR PLANIRAO DA IZAZOVE HAOS NA OLIMPIJSKIM IGRAMA, odao ga jedan poziv

Agenti su pronašli informacije da je u pitanju projekat velikih razmera i da bi mogao da ima ozbiljne posledice tokom tri nedelja Ol

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/07/2024 > 14:21

podeli vest:

OTRIVENA VELIKA ZAVERA! RUSKI KUVAR PLANIRAO DA IZAZOVE HAOS NA OLIMPIJSKIM IGRAMA, odao ga jedan poziv
Olimpijske igre i vojnik - Foto: Shutterstock


Ruski kuvar, čiji identitet još uvek nije objavljen, uhapšen je pod sumnjom da je želeo da izazove haos, odnosno, "destabilizaciju velikih razmera" tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Ovaj 40-godišnjak je uhapšen u stanu u centralnom Parizu u nedelju, a kako prenosi „Guardian“, pronađem je dokument koji govori da je postupao po naredbama FSB (naslednik KGB).

Tužilaštvo je saopštilo „da je delio informacije koje su mogle da izazovu neprijateljske radnje u Francuskoj“, a za taj prekršaj je propisana zatvorska kazna od 30 godina. Navodno ništa nije povezano direktno sa terorom.

Agenti su pronašli informacije da je u pitanju projekat velikih razmera i da bi mogao da ima ozbiljne posledice tokom tri nedelja Olimpijskih igara.

Obaveštajne službe Francuske pronašle su poziv od pre dva meseca koje su povezale njega i rusku obaveštajnu službu u ovoj zaveri, prenosi „Le Monde“.

Podsetimo, Emanuel Makron, predsednik Francuske, poručio je da postoje bezbedonosni izazovi.

Još uvek nema svih detalja ove zavere. Kuvar je stigao u Francusku 2010. godine, a radio je u Kurševelu u restoranu sa Mišelinovom zvezdicom.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar