Vesti > Svet

Medvedev: Isporuka oružja PUT DO SVETSKOG RATA - Ukrajini STIGAO PVO sistem IRIS-T

Ukrajina je danas od Nemačke dobila prvi od četiri PVO sistema IRIS-T, a odmah se oglasila i Moskva

Autor: K1info/Tanjug

11/10/2022 > 20:20

podeli vest:

Medvedev: Isporuka oružja PUT DO SVETSKOG RATA - Ukrajini STIGAO PVO sistem IRIS-T
Foto: wikipedia.org


Ukrajina je danas dobila prvi od četiri PVO sistema IRIS-T, koje joj je Nemačka ranije obećala, rekao je izvor iz nemačkog Ministarstva odbrane i tako potvrdio pisanje nemačkog Špigla.

Isporuka je obavljena ranije nego što je planirano, dodao je izvor, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je danas, tokom virtuelnog sastanka idera G7, nemačkom kancelaru Olafu Šolcu za to što je, kako se navodi, ubrzao isporuku PVO sistema.

 

 

Odmah je reagovao i zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev, koji je rekao da bi snabdevanja Kijeva višecevnim raketnim sistemima dugog (MLRS) bio najbrži način eskalacije sukoba do nivoa svetskog rata.

- Najbrži način za eskalaciju sukoba u Ukrajini do nepovratnih posledica svetskog rata je snabdevanje Kijeva višecevnim sistemima dugog dometa - napisao je Medvedev na objavi na društvenoj mreži Telegram.

Komentarisao je i izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga “da bi pobeda Rusije u Ukrajini značila poraz za Alijansu”.

- Primedba generalnog sekretara NATO da će pobeda Rusije značiti poraz Severnoatlantske alijanse direktna je potvrda da blok učestvuje u ratu protiv naše zemlje… Pošteni Norvežanin je konačno priznao - napisao je Medvedev u objavi.

Medvedev je u objavi savetovao rukovodstvo NATO i američki establišment da razmisle razumno i da procene postojeće egzistencijalne rizike.

 

 

 

 

Ostavite komentar