Vesti > Svet

Zakuvalo se na BLISKOM ISTOKU: Dve avio-kompanije iz SAD otkazale letove ka Tel Avivu, kažu nije bezbedno...

Svet trenutno strahuje od rasplamsavanja oružanih sukoba i većeg regionalnog konflikta zbog čega se letovi ka Tel Avivu otkazuju

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

01/08/2024 > 14:37

podeli vest:

Zakuvalo se na BLISKOM ISTOKU: Dve avio-kompanije iz SAD otkazale letove ka Tel Avivu, kažu nije bezbedno...
Foto: Shutterstock


Američke avio-kompanije Delta Air Lines i United Airlines privremeno su obustavile letove ka Izraelu u svetlu najnovijih dešavanja na Bliskom istoku i straha od eskalacije oružanih sukoba.

Delta Air Lines i United Airlines najavili su da u narednim danima neće obavljati letove ka aerodromu Tel Aviv (TLV). Prema pisanju The Times of Israel, Delta ne planira da uspostavi saobraćaj ka Izraelu pre 2. avgusta dok je United Airlines ostao nešto oprezniji i otkazao polaske do 6. avgusta.

Razlozi otkazivanja više su nego očigledni.

Tenzije na Bliskom istoku izuzetno su visoke od kada su izraelske snage neutralisale komandanta militantske organizacije Hezbolah Fuada Škura i lidera palestinskog Hamasa Ismaila Hanija. Svet trenutno strahuje od rasplamsavanja oružanih sukoba i većeg regionalnog konflikta.

Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, aerodromo Ben Gurion u Tel Avivu povezan je diretnim letovima Delta Air Lines sa vazdušnim čvorištem Džon F. Kenedi u Njujorku (JFK). United Airlines obavlja letove za Njujork (EWR).

Današnji letovi iz Velike jabuke za Tel Aviv UA84, UA90 i DL234 su otkazani.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar