Vesti > Svet

Bajden će voditi kampanju za KAMALU HARIS u Pensilvaniji! A evo ko će biti njen potpredsednik

Haris vodi u odnosu na kandidata republikanaca Donalda Trampa

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

11/08/2024 > 22:10

podeli vest:

Bajden će voditi kampanju za KAMALU HARIS u Pensilvaniji! A evo ko će biti njen potpredsednik
Foto: Tanjug/AP


Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da će voditi kampanju za kandidatkinju demokrata Kamalu Haris u Pensilvaniji, ključnoj državi na predstojećim predsedničkim izborima u novembru.

Bajden je to izjavio u intervjuu za CBS, što je njegov prvi intervju od kada je krajem jula najavio da će se povući iz predsedničke trke, preneo je Reuters.

Haris vodi u odnosu na kandidata republikanaca Donalda Trampa četiri procentna poena u Pensilvaniji i dve druge ključne države za koje se ne zna unapred za koga će glasati, Viskonsinu i Mičigenu, pokazuju ankete "The New York Times" i Sijena koledža koje su juče objavljene.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Upitan da li će voditi kampanju za Haris, Bajden je potvrdno odgovorio. Bajden je rekao da on i guverner Pensilvanije Džoš Šapiro rade na turneji kampanje u Pensilvaniji.

- Vodiću kampanju i u drugim državama i uradiću sve što Kamala misli da mogu da uradim da bih najviše pomogao - kazao je predsednik SAD.

Haris je prošle nedelje saopštila da će guverner Minesote Tim Valc biti njen potpredsednik.

- On je moj tip momka, realan je, pametan je, poznajem ga nekoliko decenija. Mislim da je to fantastičan tim - rekao je Bajden.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar