Vesti > Svet

Posle vrelih dana, OLUJA I GRAD RAZARAJU NEMAČKU! Ulice i podrumi kuća POPLAVLJENI - građani se EVAKUIŠU (FOTO)

Policija je apelovala na građane da zbog oluje izbegavaju putovanja koja nisu neophodna

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

14/08/2024 > 11:27

podeli vest:

Posle vrelih dana, OLUJA I GRAD RAZARAJU NEMAČKU! Ulice i podrumi kuća POPLAVLJENI - građani se EVAKUIŠU (FOTO)
Poplave u Nemačkoj - Foto: Lars Penning/dpa via AP


Jaka oluja sa gradom pogodila je tokom noći delove Nemačke, a u pojedinim mestima došlo je i do poplava.

Pogođene su Severna Rajna-Vestfalija, Donja Saksonija, Bavarska i Baden-Virtemberg, gde je u gradu Bruhzalu došlo do izlivanje reke, piše portal Osiderbolte (Aussiedlerbote).

U drugim saveznim državama hitne službe su prijavile poplavljene podrume i ulice. Nije bilo izveštaja o povređenima niti o smrtnim slučajevima.

Olujama je prethodio toplotni talas koji je juče dostigao vrhunac u pokrajini Bad Nojenar-Arvejler gde su temperature dostigle 36,5 stepeni Celzijusa, što je, prema nemačkoj meteorološkoj službi, najtopliji dan u godini.

Apel da se napuštaju stanovi u prizemlju

Nadležni grada Bruhzala savetovali su građane da ne ulaze u podrume i napuste stanove u prizemlju zbog poplava. Policija je takođe apelovala na građane da zbog oluje izbegavaju putovanja koja nisu neophodna.

U Bavarskoj je voz udario u drvo koje je palo na prugu. U vozu je bilo oko 260 ljudi, koji su, kako je saopštila nemačka železnica, minibusima odvezeni na sigurno. Policija je saopštila da niko nije bio povređen u incidentu.

Oko 25 stanara moralo je da napusti starački dom u gradu Aurihu, jer su počele da padaju ploče sa plafona. Oluja je pogodila i čitavo područje Severne Rajne-Vestfalije, gde je kiša poplavila podrume i podvožnjake.

Ostavite komentar