Vesti > Svet

ALEN DELON počivaće pored čuvenih Srba: Ovo su vreme i mesto SAHRANE LEGENDARNOG GLUMCA, IMAO JE SAMO JEDNU ŽELJU

Francuski umetnik za života je istakao da ne želi nikakvu nacionalnu počast

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Mina Duduković

19/08/2024 > 12:31

podeli vest:

ALEN DELON počivaće pored čuvenih Srba: Ovo su vreme i mesto SAHRANE LEGENDARNOG GLUMCA, IMAO JE SAMO JEDNU ŽELJU
Foto: Shutterstock


Sahrana legendarnog glumca Alena Delona zakazana je za 28. avgust. Opelo će se održati u katoličkoj crkvi Sen Sulpis, a Delon će biti sahranjen na groblju Per Lašez u Parizu.

Delon neće biti sahranjen uz nacionalne počasti po svojoj želji, jer je ovaj francuski umetnik još za života istakao da ne želi nikakvu nacionalnu počast.

U par navrata je izrazio želju da bude sahranjen u blizini svojih pasa na svom imanju u Dušiju u centralnoj Francuskoj gde je umro.

Foto: Shutterstock

 

 

Zanimljivo je da su na groblju Per Lašez u Parizu, gde će biti večna kuća legendarnog glumca, kremirani i srpski knez Božidar Karađorđević, slikar Svetislav Jovanović, reditelj Aleksandar Saša Petrović i čuveni Goran Paskaljević.

Služba će početi u 10 sati ujutru i biće privatna, u skladu sa molbom porodice, a očekuje se da će sahrani prisustvovati predsednik Emanuel Makron sa suprugom Bridžit, kao i mnogobrojne Delonove kolege iz sveta umetnosti.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron nazvao ga je „francuskim spomenikom” koji je „igrao legendarne uloge i naterao svet da sanja”.

Delon je, naravno, dominirao na naslovnim stranicama francuskih novina u ponedeljak, a mnoge od njih prikazuju portrete glumca u najboljim godinama.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar