Vesti > Svet

RUSI SU OPKOLJENI? Prva slika RAZORENOG POSLEDNJEG MOSTA na Sejmu u Kursku! "Sve je otišlo u PRAŠINU"

Najveći most preko reke Sejm nalazi se u selu Gluškovo, a ukrajinske snage uništile su ga pre tri dana, i to američkim HIMARS-om

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

19/08/2024 > 11:40

podeli vest:

RUSI SU OPKOLJENI? Prva slika RAZORENOG POSLEDNJEG MOSTA na Sejmu u Kursku! "Sve je otišlo u PRAŠINU"
Foto: Shutterstock


Prema navodima ruskih vojnih blogera i ukrajinskih medija, snage Kijeva uništile su poslednji most preko reke Sejm u ruskoj regiji Kursk. Kako je na X-u objavio savetnik u ukrajinskom ministarstvu unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, tu informaciju objavili ruski vojni blogeri, a potom i "Kijev post".  

"Kijev post" navodi da je ukrajinsko vazduhoplovstvo objavilo snimak uništenja trećeg mosta iz ruske oblasti Kursk. 

- Još jedan most ode u prašinu - napisao je general-potpukovnik Mikola Oleščuk, komandant Vazduhoplovnih snaga Ukrajine.

Najveći most preko reke Sejm nalazi se u selu Gluškovo, a ukrajinske snage uništile su ga pre tri dana, i to američkim HIMARS-om. Dan kasnije pogođen je drugi most, koji se nalazi severnije, u selu Zvanoje. 

- Ako se potvrdi uništenje i trećeg mosta, ruska vojska na jugu Kurska biće opkoljena. Okvirna površina okruženog područja biće gotovo 700 kvadratnih kilometara - objavio je Geraščenko na X-u.

Više ukrajinskih vojnih blogera na X-u je objavilo istu informaciju, navodeći kako će ruske snage na jugu Kurska sada morati da se snabdevaju putem preko pontonskih mostova. 

Ostavite komentar