Vesti > Svet

ŠOK! Tramp hoće Maska u svom kabinetu ukoliko pobedi: "On je briljantan momak"

Tramp i Mask održali su dvosatni razgovor na milijarderovoj platfomi X prošle nedelje

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

20/08/2024 > 13:37

podeli vest:

ŠOK! Tramp hoće Maska u svom kabinetu ukoliko pobedi: "On je briljantan momak"
Foto: tanjug/ap


Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će razmotriti potencijalnu poziciju za izvršnog direktora Tesle Elona Maska u svom kabinetu ukoliko pobedi na izborima u novembru.

- On je veoma pametan momak. Ja bih svakako, ako bi on to želeo. On je briljantan momak - rekao je Tramp u intervjuu za Rojters u ponedeljak.

U istom intervjuu, Tramp je nagovestio da je spreman da poništi poreski kredit od 7.500 dolara za Amerikance koji kupuju električno vozilo. 

Foto: tanjug/ap

 

Administracija aktuelnog predsednika Džoa Bajdena je takođe nastojala da podstakne proizvodnju i kupovinu električnih automobila kao deo svog nastojanja da se suoči sa klimatskim promenama.

Mask je prethodno podržao Trampa u predsedničkoj trci, kao i komitet za političke akcije sa mogućnošću da prikupi neograničene donacije od korporacija (super PAC) koji se zalaže za reizbor republikanskog kandidata.

Tramp i Mask održali su dvosatni razgovor na milijarderovoj platfomi X prošle nedelje, tokom kojeg je izvršni direktor Tesle signalizirao da bi bio spreman da prihvati poziciju u vladinoj komisiji za proučavanje nacionalnog duga i kongresne potrošnje.

- Mislim da bi bilo sjajno imati vladinu komisiju za efikasnost koja se bavi ovim stvarima kako bi se osiguralo da se novac poreskih obveznika troši na dobar način - rekao je Mask tom prilikom.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar