Vesti > Svet

ŠOK NA ALBANSKOJ TELEVIZIJI! Novinar dobija PRETNJE SMRĆU zbog uključivanja u UŽIVO PROGRAM u dresu SRBIJE (VIDEO)

Voditelj Timi Samardžiju je odmah kada ga je video pitao: "Baku, da li je ovo prokovacija, zašto to nosiš?"

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Kristina Jokić

20/08/2024 > 14:10

podeli vest:

ŠOK NA ALBANSKOJ TELEVIZIJI! Novinar dobija PRETNJE SMRĆU zbog uključivanja u UŽIVO PROGRAM u dresu SRBIJE (VIDEO)
Foto: Youtube PrintScreen/Euronews Albania


Albanski sportski novinar Ervin Baku podigao je veliku buru u tamošnjoj javnosti, pošto se uključio u TV program u majici reprezentacije Srbije.

Ervin, koji inače radi na albanskom javnom servisu, uključio se u program kako bi prokomentarisao aktuelna dešavanja u albanskom fudbalu. Međutim, svi su ostali u neverici kada su videli albanskog novinara u majici sa zastavom Srbije.

Voditelj Timi Samardžiju je odmah kada ga je video pitao: "Baku, da li je ovo prokovacija, zašto to nosiš?".

Sportski novinar koji je pozvan u program je probao da se opravda, mada je javnost i dalje bila besna zbog njegovog poteza. On je rekao da nije hteo nikoga da provocira i da je jednostavno neko ko voli sport i ko je odrastao uz jugoslovenske sportiste.

- Ne, ne, ovo nije provokacija. Ja sam čovek iz sporta, amaterski sam igrao fudbal do 18. godine, igram stoni tenis i šah i ne želim da rušim mostove. Volim sport iz svih zemalja i svako jutro kada se probudim dohvatim jednu od majica koje imam, tako da to nije provokacija - rekao je on pa na kratko nestao iz programa.

Kada se pojavio ponovo za tridesetak sekundi opet je bio u istoj odevnoj kombijaciji i objasnio je vezu as Srbijom.

- Ja volim jugoslovenski i srpski sport, a hajde da ne zaboravimo da će Albanija uskoro sa Srbijom organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu za igrače do 21 godine. Ja sam osoba koja pokušava da sagradi mostove i hoću da vrata budu otvorena, a ne zatvorena - rekao je Ervin Baku u uživo programu. 

Njegov potez izazvao je lavinu negativnih komentara u Albaniji. Društvene mreže su se usijale, a među komentarima na Jutjub kanalu televizije na kojoj je objavljen intervju bilo je čak i pretnji smrću u kojima se pisalo da će novinar zbog ovoga "završiti u plastičnoj kesi".

Ostavite komentar