Vesti > Svet

Haos u Kanadi! Trgovci poljoprivrednom ROBOM traže od Trudoa da spreči ŠTRAJK na železnici (FOTO)

Kanadski ministar rada Stiven Mekinon i savezni posrednici trebalo bi da se sastanu sa sindikatima u utorak i sredu

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

22/08/2024 > 21:35

podeli vest:

Haos u Kanadi! Trgovci poljoprivrednom ROBOM traže od Trudoa da spreči ŠTRAJK na železnici (FOTO)
Foto: Tanjug/AP Photo


Neke od najvećih američkih trgovinskih grupa u oblasti poljoprivrede pozvale su kanadskog premijera Džastina Trudoa da interveniše kako bi sprečio štrajk radnika na železnici u zemlje, koji bi mogao da poremeti protok robe po severnoameričkom kontinentu.

U pismu je 35 američkih industrijskih grupa od premijera zatražilo da preduzme mere kako bi osigurao da železničke aktivnosti budu nastavljene i kako bi bila sprečeno nanošenje ozbiljne štete kanadskoj i američkoj ekonomiji, preneo je Blumberg.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Poljoprivredna industrija isporučuje više od 25.000 vagona nedeljno za "Canadian National "Canadian National Railway" i "Canadian Pacific Kansas City", a ta cifra bi pala na nulu tokom štrajka ili blokade, navodi se u današnjem pismu od ponedeljka koje su potpisale grupe u koje spadaju Američki savet za žitarice, Američko udruženje poljoprivrednih biroa i Nacionalno udruženje za žitarice i stočnu hranu.

Radnici dve najveće železničke kompanije, koje čine 80 odsto kanadske železničke mreže, saopštile su da će obustaviti rad u četvrtak ako se ne postigne sporazum o poboljšanju uslova rada sa više od 9.000 zaposlenih.

Kanadski ministar rada Stiven Mekinon i savezni posrednici trebalo bi da se sastanu sa sindikatima u utorak i sredu.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar