Vesti > Svet

U Sarajevu napadnuto vozilo ministra NENADA NEŠIĆA! Nepoznati vozač presekao mu putanju kretanja! Pokušaj ATENTATA?

Iz Ministarstva bezbednosti potvrdili su ovaj događaj

Autor: K1info

21/08/2024 > 14:27

podeli vest:

U Sarajevu napadnuto vozilo ministra NENADA NEŠIĆA! Nepoznati vozač presekao mu putanju kretanja! Pokušaj ATENTATA?
Foto: Shutterstock


Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić napadnut je danas u Sarajevu!

Iz Ministarstva su naveli da je vozilo u kojem je bio Nešić napadnuto od strane nepoznatog vozača, koji mu je svojim automobilom presekao put uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica.

- Vozač automobila zaletao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač sprečen u prvom pokušaju, on je iz trake suprotnog smera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbeđenja - saopšteno je iz Ministarstva bezbednsti.

Foto: wikipedia.org

 

 

Prema ovim informacijama, brzom reakcijom službenih lica ministar Nešić bezbedno je ispraćen na svoje radno mesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident.

- Ministarstvo bezbednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost ministra, ali i svih građana. Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar