Vesti > Svet

PRVI SNIMCI žestokog ruskog NAPADA NA UKRAJINU! Kijev u MRAKU dok odjekuju sirene - ima MRTVIH (VIDEO)

Najmanje tri osobe su poginule, a pet povređeno u jutrošnjem velikom ruskom napadu raketama i dronovima na Ukrajinu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/08/2024 > 10:14

podeli vest:

PRVI SNIMCI žestokog ruskog NAPADA NA UKRAJINU! Kijev u MRAKU dok odjekuju sirene - ima MRTVIH (VIDEO)
Ruski napad u Ukrajini - Foto: Printskrin/X


Rusija je jutros izvela masivan napad raketama i dronovima, a eksplozije su se čule u Kijevu i drugim gradovima širom Ukrajine.

Sirene za vazdušni napad oglasile su se širom zemlje nešto pre 6 sati ujutro. Gradonačelnik Vitalij Kličko izjavio je da je došlo do nestanka struje u nekoliko delova glavnog grada Ukrajine. 

"Kijev indipendent" prenosi da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile širom Ukrajine nešto pre šest sati po lokalnom vremenu. Izveštači javljaju da su se prve eksplozije u glavnom gradu čule nekih dva i po sata kasnije, a zatim je usledilo i više drugih par minuta kasnije.

- Eksplozije su se takođe čule i u Harkovu - objavio je gradonačelnik Ihor Terehov.

Napad na Kijev, Harkov, Odesu...

Rusija je jutros pokrenula veliki napad raketama i dronovima na Ukrajinu, a eksplozije su se čule u centru Kijeva, Harkovu, Odesi, Zaporožju, Dnjepru, Vinici, Kremenčuku, Hmeljnickom, Krivom Rogu i Kropivnickom. 

Vazduhoplovstvo Ukrajine je prvobitno prijavilo aktivnost 11 ruskih bombardera, kao i brojnih dronova kamikaza koji su krenuli ka gradovima širom zemlje. Zatim je izvestio o lansiranju više grupa raketa različitih tipova. Kasnije je saopšteno da je još šest ruskih bombardera bilo u vazduhu. 

Najmanje tri osobe su poginule, a pet povređeno u jutrošnjem velikom ruskom napadu raketama i dronovima na Ukrajinu.

Gradonačelnik Lucka Ihor Poliščuk izjavio je da je u tom gradu poginula jedna osoba kada je pogađena petospratna stambena zgrada, prenosi Unian.

Načelnik Zaporoške regionalne uprave Ivan Fedorov izjavio je da je u toj oblasti u ruskom napadu jedna osoba poginula. U Dnjepropetrovskoj oblasti jedna osoba je poginula, a zbog napada je izbilo više požara, saopštili su oblasni zvaničnici.

Ostavite komentar