Vesti > Svet

OVO JE ŠESTORO TALACA čija su beživotna tela pronađena u Gazi! Izraelski predsednik MOLI ZA OPROŠTAJ (FOTO)

Hamas je, neposredno pre dolaska vojske, brutalno pobio šestoro talaca otetih 7. oktobra

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/09/2024 > 09:46

podeli vest:

OVO JE ŠESTORO TALACA čija su beživotna tela pronađena u Gazi! Izraelski predsednik MOLI ZA OPROŠTAJ (FOTO)
Taoci ubijeni u pojasu Gaze - Foto: Tanjug/AP


Izraelski predsednik Isak Hercog saopštio je danas da je srce čitave nacije slomljeno nakon što su pripadnici vojske u Gazi pronašli tela šestoro ubijenih talaca.

- U ime čitave države Izrael, nosim njihove porodice u srcu i molim za oproštaj zbog toga što nismo bili u stanju da bezbedno kućama vratimo vaše najmilije - naveo je Hercog u saopštenju.

On je istakao da ubistvo talaca dokazuje spremnost Hamasa da izvrši zločine protiv čovečnosti, ističući da je “sveti cilj” Izraela da vrati taoce kući.

Portparol izraelskih oružanih snaga IDF, Danijel Hagari, izjavio je ranije danas da je Hamas neposredno pre dolaska vojske brutalno pobio šestoro talaca otetih 7. oktobra, čija su tela izraelski vojnici pronašli u tunelu u području Rafe, u Pojasu Gaze, preneo je Tajms of Izrael.

- Prema prvim procenama, teroristi Hamasa su ih brutalno ubili nedugo pre nego što smo mi stigli do njih. Ova teroristička grupa ih je otela 7. oktobra prošle godine. Njihova tela su pronađena tokom borbi u Rafi, u jednom tunelu oko kilometar od tunela gde smo spasli taoca Farhana al-Kadija pre nekoliko dana - rekao je Hagari na pres konferenciji.

U Izrael su vraćena tela otetih Karmel Gat, Eden Jerušalmi, Herša Goldberg-Polina, Aleksandra Lobanova, Almog Sarusi i Ori Danina, navodi se u saopštenju vojske, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar