Vesti > Svet

ŠKOLSKI AUTOBUS ULETEO U MASU ĐAKA I RODITELJA: Ima mrtvih! Velika tragedija u Kini

U gradu Tajan školski autobus je uleteo u veću grupu ljudi i usmrtio najmanje 11 osoba i povredio 13.

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

03/09/2024 > 09:45

podeli vest:

ŠKOLSKI AUTOBUS ULETEO U MASU ĐAKA I RODITELJA: Ima mrtvih! Velika tragedija u Kini
Foto: X Printscreen/Byron_Wan


Školski autobus uleteo je u masu đaka i roditelja koji su stajali pred kapijom škole u kineskom gradu Tajan u pokrajini Šandong.

Nesreća se dogodila u 07.27 časova ujutro kada je iznajmljeni autobus za prevoz učenika "izgubio kontrolu" i udario u grupu okupljenu pored puta, saopšteno je iz policije, prenosi agencija Sinhua.

Među povređenima je jedna osoba koja je u kritičnom stanju, dok su ostali stabilni, a policija je potvrdila da je vozač autobusa priveden i da se istražuje uzrok nesreće.

Foto: X Printscreen/Byron_Wan

 

Učenici i njihovi roditelji su stajali ispred ulaza u srednju školu kada je autobus uleteo među njih i usmrtio šest roditelja i pet učenika, navodi se u saopštenju.
Uzrok ove nesreće još uvek nije poznat, ali bezbednost u preopterećenim školskim autobusima već dugo predstavljala problem u Kini, ocenjuje AP.

Foto: X Printscreen/Byron_Wan

 

U nesreći koja se dogodila 2017. godine, dvanaest osoba, uključujući 11 mališana iz vrtića, poginulo je kada je školski autobus sleteo sa puta i zapalio se u gradu Vejhai takođe u provinciji Šandong.

BONUS VIDEO: 


          

Ostavite komentar