Vesti > Svet

ZELENSKI U VELIKOM PROBLEMU! Tri ključna čoveka mu OKRENULA LEĐA, predsednik Ukrajine traži još ORUŽJA

Vrh Ukrajine primila je ostavke tri ministra

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/09/2024 > 20:52

podeli vest:

ZELENSKI U VELIKOM PROBLEMU! Tri ključna čoveka mu OKRENULA LEĐA, predsednik Ukrajine traži još ORUŽJA
Foto: Shutterstock


Ministar pravde Ukrajine Denis Maljuska, ukrajinski ministar za strateške industrije Aleksandar Kamišin i šef Ministarstva zaštite životne sredine Ruslan Strelec podneli su ostavke, izjavio je predsednik Vrhovne rade Ruslan Stefančuk.

- Vrhovna rada Ukrajine primila je ostavke tri ministra: ministra za stratešku industriju Ukrajine Oleksandra Kamišina, ministra pravde Ukrajine Denisa Maljusike, ministra zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ukrajine Ruslana Strelca i šefa Fonda državne imovine Ukrajine Vitalija Kovalja - napisao je Stefančuk na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk. 

On je napomenuo da će sve ostavke biti razmatrane na jednoj od predstojećih plenarnih sednica Rade, prenosi Skaj njuz.

Zelenski: Ruski ološ će odgovarati za ovo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je da je grad Poltava pogođen sa dve balističke rakete i da je u napadu, u kojem su korišćene dve balističke rakete, poginulo je 47 osoba, a više od 200 ranjeno. Prema prvim izveštajima, projektilima Iskander pogođeni su obrazovna ustanova i bolnica u blizini, a delimično je uništena i zgrada Vojnog instituta za komunikacije. Ruski proratni Telegram kanali tvrde da su žrtve bili stručnjaci za komunikacije i elektronsko ratovanje, odnosno da je meta bila vojna.Ukrajinski mediji javljaju da je mnogu nastradalih zarobljeno ispod ruševina. 

- Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad - naveo je Volodimir Zelenski na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Ukrajinski predsednik je ponovio svoje pozive na veće isporuke zapadne protivvazdušne obrane i pozvao saveznike da dopuste da se njihovo oružje dugog dometa koristi za udare dublje u ruskoj teritoriji kako bi se zaštitila Ukrajina. 

- Stalno govorimo svima u svetu koji imaju moć da zaustave ovaj teror - sistemi protivvazdušne odbrane i projektili su potrebni Ukrajini, a ne u nekom skladištu. Oružje dugog dometa koje nas može zaštititi od ruskog terora potrebni su sada, a ne kasnije. Nažalost, svaki dan kašnjenja znači gubitak života - rekao je on.

Pogođen i vojni centar za obuku

Iako ukrajinski predsednik kaže da su Rusi u napadu pogodili obrazovnu ustanovu i bolnicu, izveštaji koji kruže internetom sugerišu da je jedna od zgrada možda bila vojni centar za obuku, prenosi BBC

Ministarstvo obrane u Kijevu kaže da treba verovati samo službenim informacijama. Poltava je grad u centralnoj istočnoj Ukrajini koji nije smešten na prvoj liniji. Do sada nije bio tako značajna meta ruskih napada kao što su to bili Dnjepar, Zaporožje ili Sumi.

Grad je do sada bio relativno miran, ali ima važne vojne objekte, uključujući centre za obuku. Postoje izveštaji da je Rusija koristila izviđačke bespilotne letilice pre ovog raketnog napada, piše BBC.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar