Vesti > Svet

UVEDENO VANREDNO STANJE U RUSIJI! Zbog strašnog POŽARA i detonacija građani se HITNO EVAKUIŠU (VIDEO)

Prema prvim informacijama, nema povređenih civila

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

07/09/2024 > 09:24

podeli vest:

UVEDENO VANREDNO STANJE U RUSIJI! Zbog strašnog POŽARA i detonacija građani se HITNO EVAKUIŠU (VIDEO)
Požar u Rusiji - Foto: Printscreen/X


U okrugu Ostrogožsk, u ruskoj Voronješkoj oblasti, došlo je do požara i detonacije eksplozivnih naprava nakon napada dronovima. Proglašeno je vanredno stanje u tom okrugu i vlasti evakuišu stanovnike jednog sela, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. 

Guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na Telegramu je saopštio da se stanovnici jednog sela autobusima privremeno evakuišu u nekoliko obližnjih naselja. Napomenuo je kako su stanovnicima izdata precizna uputstva o evakuaciji. 

Hitne službe i lokalne vlasti deluju na mestu događaja. Prema prvim informacijama, nema povređenih civila. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju ogroman plamen i gust dim, a čuju se i detonacije

Gusev je pozvao lokalno stanovništvo da se pridržava sigurnosnih mera savetujući da se ne približavaju mestima požara i da sve sumnjive predmete prijave operativnim službama umesto da ih diraju.

Guverner je najavio da će procena štete biti moguća tek nakon što detonacije prestanu i požar bude ugašen. Rusi tvrde da je požar izbio nakon što je oboreni ukrajinski dron pao na eksplozivne naprave i izazvao dalje.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar