Vesti > Svet

Oglasio se HERCI HALEVI, načelnik generalštaba IZRAELSKE VOJSKE: "Izrael će stići do svakog ko nam preti"

IDF je ranije danas saopštio da je lider Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u jučerašnjem napadu na komandni centar tog pokreta

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

28/09/2024 > 12:20

podeli vest:

Oglasio se HERCI HALEVI, načelnik generalštaba IZRAELSKE VOJSKE: "Izrael će stići do svakog ko nam preti"
Foto: Tanjug/AP


Načelnik generalštaba izraelskih oružanih snaga (IDF) Herci Halevi izjavio je, nakon što je IDF saopštio da je u jučerašnjem napadu na Bejrut ubijen lider  libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah, da će Izrael stići do svakog ko preti toj zemlji i njenim građanima.

- Poruka je jednostavna, a upućena je svakome ko preti građanima Izraela i glasi: znaćemo kako da dođemo do vas - rekao je Halevi, a prenosi "The Times of Israel".

IDF je ranije danas saopštio da je lider Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u jučerašnjem napadu na komandni centar tog pokreta u južnom predgrađu Bejruta.

U međuvremenu, izraelska vojska je objavila da su u noćašnjim vazdušnim udarima na Bejrut uništene desetine protivbrodskih raketa koje je Hezbolah čuvao sakrivene ispod zgrada u libanskoj prestonici.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

IDF je upoznat sa činjenicom da Hezbolah poseduje kineske rakete C-704 i C802, kao i iranske tipa Gader, koje imaju domet do oko 200 kilometara, navela je izraelska vojska.

Rakete je čuvala, održavala i njima rukovala mala elitna jedinica Hezbolaha koju je IDF opisala kao veoma iskusnu.

Kako se navodi, u noćašnjim napadima uništeno je šest skladišta gde su čuvane i održavane rakete koje su predstavljale stratešku pretnju za brodove izraelske mornarice, kao i za civilni pomorski saobraćaj. ,

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar