Vesti > Svet

RUSIJA napala državu PALAU!? Ima mrtvih

Ruski projektil pogodio je civilni brod koji je plovio pod zastavom države iz Okeanije

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: TANJUG

08/10/2024 > 06:43

podeli vest:

RUSIJA napala državu PALAU!? Ima mrtvih
Foto: AP Photo/Marko Ivkov


Ruski projektil pogodio je brod pod zastavom države Palau u luci Odesa, na jugu Ukrajine, pri čemu je jedan Ukrajinac ubijen, a pet stranih državljana je povređeno, objavio je regionalni guverner Oleh Kiper na Telegramu.

Republika Palau je ostrvska država koja se nalazi u zapadnom Pacifiku, u blizini Nove Gvineje, i ima ukupno 20.000 stanovnika. Napad na brodove koji plove pod zastavom neke zemlje smatra se napadom na tu zemlju.

To je drugi ruski napad na brodove koji plove pod zastavom država iz Okeanije za dva dana, prenosi Rojters.

Ukrajinsko Ministarstvo obnove ranije je saopštilo da je ruska raketa u nedelju oštetila civilno plovilo pod zastavom Sent Kitsa i Nevisa natovareno kukuruzom u luci Pivdenji.

Istovremeno, ukrajinska obaveštajna agencija GUR je saopštila da je ruski brod za čišćenje mina u blizini oblasti Kalinjingrad oštećen u ukrajinskoj operaciji, zbog čega nije operativan.

U saopštenju GUR-a se navodi da je reč drugom napadu ukrajinskih snaga na ruske ratne brodove u Baltičkom moru, više od 300 kilometara od Ukrajine.

RUSI UPOTREBILI NAJSTRAŠNIJE ORUŽJE: Objavljen je i snimak, razorna moć je MONSTRUOZNA!Lavrov objavio USLOVE za prekid VATRE u UKRAJINI: Evo šta je potrebno da Rusija pristane!CRNE SLUTNJE Takera Karlsona: DOGODINE u ovo doba NIKO NEĆE OSTATI ŽIVPao KLJUČNI GRAD na istoku Ukrajine! Zelenski ima novi izazov...Putin želi istočni DonbasKinezi i Rusi zajedno PATROLIRALI u delu ARKTIČKOG OKEANA: Severna obala Rusije sve privlačnijaPogledajte šta se dogodilo na nebu iznad Aljaske! Dramatičan susret RUSKOG I AMERIČKOG BORBENOG AVIONA (VIDEO+FOTO)

Ostavite komentar