Vesti > Svet

JEZIVI VIDEO SNIMCI: Najgora oluja u poslednjih 100 godina, građani beže u PANICI!

Amerikanci su upozoreni na vreme, pa je tako širom Floride primećen ogroman broj automobila kako ubrzano napušta ugrožena područja

Autor: K1info.rs/republika.rs/Milena Gačević

09/10/2024 > 15:20

podeli vest:

JEZIVI VIDEO SNIMCI: Najgora oluja u poslednjih 100 godina, građani beže u PANICI!
Foto: Tanjug/AP/Tiktok printscreen


Sjedinjene Američke Države spremne su za glavni udar uragana Milton. Uragan pete, najjače, kategorije krenuo je noćas iz Meksičkog zaliva ka jugoistoku SAD i Floridi a u toku večeri približiće se kopnu.

Amerikanci su upozoreni na vreme, pa je tako širom Floride primećen ogroman broj automobila kako napušta ugrožena područja.

Stručnjaci kažu da će Milton biti najmanje duplo jači od čuvene, zloglasne Katrine koja je 2005. godine opustošila Nju Orleans i ubila 1.400 ljudi.

Veliki gradovi poput Tampe ili Majamija najverovatnije će, na svu sreću, biti pošteđeni udara.

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je građane koji se nalaze na putu uragana Milton da se što pre evakuišu, jer se, kako je on rekao, radi o pitanju života i smrti.

Na Floridi se privodi kraju evakuacija oko milion ljudi iz područja za koja se očekuje da će biti najviše pogođena, a saobraćaj na auto-putu između Mejkona i državne linije Florida-Džordžija pojačan je za 280 odsto u odnosu na prosek.

 

Ostavite komentar