Vesti > Svet

DRAMA NA NEBU! Pilot preminuo usred leta, avion pun putnika!

Erbas 350 poletio je u utorak uveče iz Sijetla na zapadu SAD-a prema Istanbulu

Izvor: K1info/serbiantimes.info

10/10/2024 > 11:02

podeli vest:

DRAMA NA NEBU! Pilot preminuo usred leta, avion pun putnika!
Foto: Pixabay.com


Tragedija u avionu Turkish Airlines dogodila se kada se pilot putničkog aviona onesvestio, a potom preminuo usred leta, zbog čega je avion Turkish Airlines morao hitno da sleti u Njujork, saopštila je u sredu ta avio kompanija, piše Dejli mejl.

Erbas 350 poletio je u utorak uveče iz Sijetla na zapadu SAD-a prema Istanbulu, kazao je portparol avio kompanije JahjaUstun na platformi X.

Rekao je da ju pilotu leta TK204, Ilcehinu Pehlivanu, pozlilo tokom leta.

- Nakon neuspešnog pokušaja pružanja prve pomoći, posada sastavljena od još jednog pilota i kopilota odlučila je prinudno da sleto, ali Pehlivan je preminuo pre slijetanja - rekao je Ustun.

Foto: turkish airlines

 

Pilot (59), koji je radio za Turkish Airlines od 2007., prošao je lekarski pregled u martu, rekao je Ustun i dodao da pilot nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

- Kao porodica Turkish Airlinesa, želimo da se Bog smiluje prema našem kapetanu i strpljenje njegovoj ožalošćenoj porodici, svim njegovim kolegama i voljenima.

Praćenje putanje leta pokazuje kako je avion u utorak uveče leteo severno iznad Kanade, a onda naglo skrenuo, okrenuo se iznad ostrva Bafin i krenuo na jug prema međunarodnom aerodromu Džej Ef Kej.

Avion je bezbedno sleteo u Njujork, a putnici su nastavili put za Tursku drugim avionom.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar