Vesti > Svet

BIZARNA SMRT POZNATE SPORTISTKINJE! U vodi je ubola NEMAN - direktno u srce

Manfrini je bila velika ljubiteljka adrenalinskih sportova

Izvor: K1info/Jutarnji.hr

Autor: Kristina Jokić

20/10/2024 > 09:33

podeli vest:

BIZARNA SMRT POZNATE SPORTISTKINJE! U vodi je ubola NEMAN - direktno u srce
Foto: instagram/ giuliamanfrini


Italijanska surferka Džulijana Manfrini (36) poginula je nakon što ju je u petak ujutro u vodama ostrva Mentavai u Indoneziji u prsa ubola sabljarka (Xiphias gladius), pišu italijanske novine Corriere della Sera.

Lahmudin Siregar, čelni čovek kancelarije za upravljanje katastrofama na ostrvu Mentawai, rekao je da je sabljarka neočekivano skočila na Manfrini i udarila je u prsa.

Sky TG24 piše da joj je sabljarka zadala ranu koja je bila nekoliko centimetara duboka. Corriere della Sera navodi da se radi o rani dubokoj pet centimetara.

Siregar je rekao da se nesreća dogodila dok je Manfrini surfovala u vodama otoka Pulau Masokut.

Dve osobe koje su bile u blizini odmah su joj priskočile u pomoć i prebačena je u zdravstvenu ustanovu Pei Pei Pasakiat Taileleu na ostrvu Siberutu, najvećem ostrvu u arhipelagu Mentawai. Međutim, lekari nisu mogli da saniraju njene povrede. 

Manfrini je bila velika ljubiteljka adrenalinskih sportova, piše Corriere della Sera. Počela je sa snovbordom, a kasnije se prebacila na surfovanje. Svoje sportske poduhvate objavljivala je na društvenim mrežama, najviše na Instagramu.

Italijanka je rođena 1988. godine u opštini Venaria Reale u gradu Torinu. Počela je da skija kada je imala četiri godine, a zatim se zaljubila u snowboard. Osvojila je nekoliko takmičenja u svojoj rodnoj Italiji i bavila se podučavanjem.

Pravni fakultet završila je 2013. godine. Pokrenula je turističku agenciju Awave Travel nakon što je na surfovanju povredila kvadriceps. Njen životni moto bio je: "Bez kiše nema cveća."

BONUS VIDEO

Ostavite komentar