Vesti > Svet

PREKID TV PROGRAMA! Usledile dramatične vesti: "Objavićemo im rat!" (VIDEO)

Preti ozbiljna eskalacija ratova širom sveta, a pretnje najznačajnijih lidera ne jenjavaju

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

21/10/2024 > 13:09

podeli vest:

PREKID TV PROGRAMA! Usledile dramatične vesti: "Objavićemo im rat!" (VIDEO)
Foto: X Printscreen/Gabriele_M24


Pri dramatičnom televizijskom obraćanju tvrde da će "sledeće kršenje teritorijalnog suvereniteta rezultirati objavom rata".

Severna Koreja tvrdi da je pronašla ostatke južnokorejske vojne bespilotne letelice, javlja "Njuzvik". Ove nedelje je Severna Koreja optužila Južnu Koreju za lansiranje dronova iznad Pjongjanga u tri navrata ovog meseca i zapretila da će odgovoriti silom ako se to ponovi.

Severnokorejska državna novinska agencija KCNA objavila je prekidom emitovanja redovnog programa u subotu da je srušena južnokorejska vojna bespilotna letelica sletela na teritoriju Severne Koreje, izvestio je Rojters.

KCNA je rekla u svom programu da ako se otkrije i ponovo potvrdi bilo kakva "povreda kopna, vazduha i voda DNRK-a (Severne Koreje) vojnim sredstvima Južne Koreje, to će se smatrati ozbiljnom vojnom provokacijom protiv suvereniteta DNRK-a." 

-To znači objava rata i trenutni napad - emitovano je na televiziji Severne Koreje.

Podsećamo, ranije ovog meseca severnokorejski vođa Kim Džong Un ponovo je upozorio da bi mogao da upotrebi nuklearno oružje u potencijalnim sukobima sa Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama koje je optužio za jačanje vojne saradnje. Kako su izvestili i brojni svetski mediji, severnokorejska vojska se ove nedelje i fizički uključila u rat u Ukrajini šaljući svoje vojnike na front.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar