Vesti > Svet

OVO JE TERORISTA IZ TURSKE! Odgovoran je za VIŠE ŽRTAVA, ali je napravio KOBNU GREŠKU (FOTO)

U blizini mesta, gde se incident dogodio, nalazi se škola, a učenici još nisu pušteni

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

23/10/2024 > 16:12

podeli vest:

OVO JE TERORISTA IZ TURSKE! Odgovoran je za VIŠE ŽRTAVA, ali je napravio KOBNU GREŠKU (FOTO)
Foto: X Printscreen/MarioNawfal


Jaka pucnjava i eksplozije čule su se u sredu popodne iz glavnog objekta turske aerokosmičke industrije (TAI) u Ankari, a na društvenim mrežama su se pojavila fotografija jednog od navodnih napadača, piše sozcu.com.tr.

Kako prenose turski mediji, specijalci su ušli u fabriku, a ranjeni su evakuisani.  U blizini mesta, gde se incident dogodio, nalazi se škola. Učenici se i dalje drže u školi iz bezbednosnih razloga. Napravio je kobnu grešku, jer nije obraćao pažnju na kamere, tako ga je jedna "uhvatila".

Teroristički napad izvršen je na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) Ankara Kahramankazan - rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja u saopštenju.

Ima žrtava

On je dodao da su zabeležene prve žrtve i povređeni.

Ministar nije naveo konkretne podatke o žrtvama, ali je obećao da će javnost obaveštavati o dešavanjima, pozivajući se na zvanične izvore informacija. 

Svedoci su izjavili da je osoblje upućeno u skloništa iz bezbednosnih razloga. Na lice mesta odmah su upućene snage bezbednosti, vatrogasci i medicinske ekipe. 

TAI je ključni igrač u turskoj vazduhoplovnoj industriji, dizajnira, razvija i proizvodi različite vazdušne platforme. Kompanija takođe proizvodi delove za međunarodne projekte, uključujući komponente za putnički avion Erbas A380 i vojni transportni avion A400M. 

Vlasti još nisu identifikovale počinioce niti dale detalje o prirodi napada.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar