Vesti > Svet

KLADIONICE EKSPLODIRALE! Ovaj ČOVEK uložio više od 14 MILIONA DOLARA na Trampovu POBEDU

Tanka je linija u nadmetanju Trampa i Harisove za lidera SAD, ali neki kladioničari možda znaju informaciju više...

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/10/2024 > 21:31

podeli vest:

KLADIONICE EKSPLODIRALE! Ovaj ČOVEK uložio više od 14 MILIONA DOLARA na Trampovu POBEDU
Foto: AP Photo/Rick Bowmer


Do predsedničkih izbora u SAD ostalo je još tri nedelje, sve ankete ukazuju na minimalnu razliku između Donalda Trampa i Kamale Haris, a niko pametan ne bi dao baš veliku opkladu na pobedu jednog od kandidata. Ali svet klađenja ponekad funkcioniše drugačije. Magazin Njuzvik otkrio je da neki ljudi daju čak milione dolara na rezultate predsedničke trke, a upravo na Trampovu pobedu.

Polimarket, jedno od vodećih tržišta političkog klađenja sa sedištem u inostranstvu, koje delimično finansira suosnivač Pai Pal-a, rizični kapitalista i politički aktivista Piter Til, dao je Trampu oko 60 odsto šanse da pobedi na izborima. 

Od utorka uveče, kladioničar, poznat samo pod pseudonimom Fredi9999, kupio je više od 15 miliona akcija, u vrednosti od 8,7 miliona dolara, kladeći se da će Tramp pobediti na izborima. Još 3 miliona akcija stavljeno je na mogućnost Trampove pobede na osnovu „popularnog glasanja“, što se odnosi na procenat glasova koji kandidat dobije u 50 država i Vašingtonu.

Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast

 

Ali da to nije previše, još milion i po je stavljeno na Trampovu pobedu u Pensilvaniji, ključnoj državi koja će, pretpostavlja se, odlučiti o pobedniku na ovim izborima.

Sve u svemu, vrednost uloga Fredi9999 se procenjuje na više od 14 miliona dolara na ovoj platformi za klađenje zasnovanoj na kriptovalute koja radi van domašaja američkih regulatora. Profil Fredija9999 pruža samo nekoliko detalja o njihovom identitetu, znamo samo da se pridružio platformi u junu 2024.

 

BONUS VIDEO

Ostavite komentar