Vesti > Svet

Ovo je motiv OTMICE BEBE u Francuskoj: Evo šta je pronađeno u stanu bračnog para!

Slučaj potresa čitavu Evropu

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Petričević

26/10/2024 > 07:23

podeli vest:

Ovo je motiv OTMICE BEBE u Francuskoj: Evo šta je pronađeno u stanu bračnog para!
Foto: Francuska policija


Kevin D. (23) i Kristina N. (23), koja je navodno poreklom iz Srbije, osumnjičeni za otmicu bebe, uhapšeni su juče u Amsterdamu.

Naime, dečak star svega 17 dana otet je iz bolnice u Parizu u ponedeljak u kasnim večernjim satima. Detetu je život ugrožen i on se u bolnici nalazio od svog rođenja, jer je rođen osam nedelja pre termina.

Zašto su roditelji oteli dečaka?

Roditelji deteta, za majku francuski mediji navode da je poreklom iz Srbije, oteli su dečaka iz bolnice u glavnom gradu Francuske jer su mislili da će im dete biti oduzeto po izlasku iz bolnice.

Foto: X Printsreen/le_Parisien

 

Nadležni u ovoj zemlji istakli su da je ova odluka bila na razmatranju, ali da nije prihvaćena, međutim, zbog celokupne situacije i svega što se izdešavalo, vlasti su istakle da ukoliko dete bude pronađeno, biće odmah oduzeto starateljsko pravo Kevinu i Kristini.

Njima dvoma će zbog ovog događaja biti stavljeno na teret krivično delo otmica maloletnog lica, mlađeg od 15 godina, od strane organizovane kriminalne grupe.

Odranije poznati policiji

Jedan od razloga zbog kog se razmatralo da li će dete biti oduzeto ovom para, jeste taj što su njih dvoje odranije poznati policiji. Za Kristinu N. navodi se da je ranije imala problem sa narkoticima, te da je zavisnik od istih, dok se otac Kevin D. navodi kao pripadnik kriminalne grupe, koja je do sada počinila nekoliko zločina, među kojima je i nasilje.

Stoga, vlasti smatraju da oni nisu u stanju da se staraju o detetu.

Foto: X Printsreen/le_Parisien

 

Kada su službenici upali u sobu, pronađene su pelene i mobilni telefon, za koji se pretpostavlja da je pripadao jednom od roditelja, te su ga oni odbacili kako im se ne bi moglo ući u trag.

Ispred hotela zatečen je i automobil kojim su prvobitno oteli dete i on je zaplenjen zbog uzimanja dokaza.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar