Vesti > Svet

Otac gotovo SVETAC, ćerka pod istragom za PRANJE NOVCA

Ćerka slavnog mirotvorca optužena za osnivanje lažne kompanije

Autor: Tanjug

21/07/2022 > 16:12

podeli vest:

Otac gotovo SVETAC, ćerka pod istragom za PRANJE NOVCA
Foto: Tanjug/AP/Manish Swarup


Indijska opoziciona liderka Sonja Gandi ispitana je u okviru istrage za pranje novca, što je navelo njenu Kongresnu partiju da optuži vladu premijera Narendre Modija da sprovodi "političku osvetu".

Tužbu protiv 75-godišnje predsednice stranke i njenog sina Raula Gandija podneo je pre devet godina član parlamenta iz Modijeve Baratija džanata partije (BJP), prenosi Reuters.

Raul Gandi, koji je takođe visoko pozicioniran u Kongresnoj partiji, ispitivan je nekoliko puta prošlog meseca u vezi sa istim slučajem. Oboje su negirali bilo kakvu krivicu.

- Ovo je zavera čiji je cilj da se ućutkamo i da se očisti zemlja od bilo koje opozicione stranke - rekao je portparol Kongresne partije novinarima, pre nego što je Sonja Gandi otišla na saslušanje.

Poslanici iz Kongresne stranke organizovali su protest unutar i ispred zgrade parlamenta, držeći transparente i uzvikujući parole kojima optužuju Modija i njegovu vladu da sprovode političku osvetu, prenosi Reuters.

Poslanik BJP koji je podneo krivičnu prijavu optužio je Gandijeve za formiranje lažne kompanije i nezakonito preuzimanje kontrole nad imovinom vrednom 300 miliona dolara, navodi britanska agencija.

Ostavite komentar