Lifestyle > Gurmanlook

DANAS FARBAMO JAJA! Evo jednog trika, boja će biti čista i jasna kao naslikana

Ukoliko želite da jaja u uskršnjoj korpi budu unikatna, a hoćete da izbegnete nered i uštedite vreme – ovaj trik će vam se dopasti

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

03/05/2024 > 08:47

podeli vest:

DANAS FARBAMO JAJA! Evo jednog trika, boja će biti čista i jasna kao naslikana
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Uskršanja jaja se boje, u zavisnosti od regiona odnosno dela naše zemlje, od Velikog četvrtka do Velike subote, ali najčešće na Veliki petak, i to rano ujutru.

Kada se približimo Vaskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku, počinemo da istražujemo kreativne i praktične načine za ukrašavanje i farbanje jaja. Ukoliko želite da jaja u uskršnjoj korpi ove godine budu unikatna i imaju posebnu šaru, a hoćete da izbegnete nered i uštedite vreme – ovaj trik će vam se jako dopasti.

Potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa (limunske kiseline). Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite 7 belih jaja. stavite jaja na srednju vatru da se kuvaju, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.

Razmutite željenu boju za jaja u čaši sa vodom i dodajte kašiku alkoholnog sirćeta. Promešajte da se sjedini, pa ubbacite jedno jaje. Kašikom vadite i ubacujte jaje iz boje, prelivajte ga bojom – sve dok ne dobijete nijansu koja vam se dopada.

Premažite jaja uljem i poređajte u uskršnju korpu. Komentari na Internetu za ovu dekoraciju su pozitivni i mnogi su oduševljeni kako na jednostavan način i bez nereda, možete dobiti prelepu nijansu i šaru na uskršnjim jajima.

 

 

Ostavite komentar