Kultura > Pozorište

TALENTOVANI glumac Radovan Vujović i zvanično novi član Narodnog pozorišta, stiže iz JDP-a

Gledaocima je poznat i sa TV ekrana - iz serije Državni službenik, Vojne akademije, Korena...

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

16/05/2024 > 17:29

podeli vest:

TALENTOVANI glumac Radovan Vujović i zvanično novi član Narodnog pozorišta, stiže iz JDP-a
Foto: instagram printscreen/narodno_pozoriste_u_beogradu


Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Radovan Vujović postao je novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vujović je glumac izuzetnog dara, raznorodnog, a uvek tako ubedljivog glumačkog rukopisa koji iz uloge u ulogu, i na sceni i na ekranu, osvaja slojevitim, dubokim, nepretencioznim, očaravajućim, a naoko jednostavnim glumačkim sredstvima.

Na sceni Narodnog pozorišta debitovao je nedavno, s velikim uspehom, u ulozi Gospodina Matkovića, jednog od glavnih junaka Nušićeve komedije „Mister Dolar“, premijerno izvedene 15. marta u režiji Miloša Lolića.

 

 

 

- Prelazak u Narodno pozorište za mene predstavlja radost i uzbuđenje zbog jednog novog početka, novih izazova. Drago mi je što dolazim u ekipu mladih glumaca sa kojima sam se upoznao na Mister Dolaru i što ćemo imati priliku da i u budućnosti radimo zajedno. Narodno pozorište je institucija od nacionalnog značaja i srećan sam što ću i ja biti deo te tradicije - kaže Vujović koji je ugovor o stalnom angažmanu potpisao 16. maja u prisustvu upravnika Svetislava Goncića.

Diplomirao je glumu 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Biljane Mašić.

U međuvremenu, odigrao je niz veoma zapaženih uloga na raznim scenama u Beogradu i Srbiji, a najviše u nekadašnjem matičnom Pozorištu „Boško Buha”, kao i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član bio skoro deceniju i po, od 2010. godine.

Osim u teatru, s velikim uspehom igra i na filmu i na televiziji, gde je, takođe, ostvario značajne role, pre svega u ostvarenjima „Šejtanov ratnik”, „Bilo jednom u Srbiji”, „Južni vetar”, „Vreme zla”, „Državni službenik”, „Кoreni”, „Vojna akademija”, „Deca zla”... Dobitnik je više značajnih nagrada.

Ostavite komentar