Kultura > Film/TV

ISPUNJENA ŽELJA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Bard SRPSKOG GLUMIŠTA od danas počiva u KORAĆICI, pored njegove LULE

Njihov grob u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici gledaće na prodičnu kuću

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/04/2024 > 12:40

podeli vest:

ISPUNJENA ŽELJA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Bard SRPSKOG GLUMIŠTA od danas počiva u KORAĆICI, pored njegove LULE
Foto: wikipedia screenshoot/velimirbatazivojinovic


Bard srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović danas je premešten iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u njegovu rodnu Koraćicu.

Dramski umetnik će tako konačno počivati pored supruge Julijane Lule Živojinović.

Foto: ATA Images

 

Njihov grob u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici gledaće na prodičnu kuću, koju su često posećivali i koja je bila oaza mira.

- Za mene koji koji nisam prisustvovao očevoj sahrani, ovo je posebno emotivan trenutak... Najvažnije nam je što će naši roditelji koji su zajedno proveli preko 60 godina zajedničkog života, sada biti zajedno i u večnosti - izjavio je nedavno za Kurir Batin sin Miljko Živojinović.

Kako pišu mediji, opelu neće prisustovati ćerka Jelena zbog obaveza na Kubi, gde živi i radi.

Slavni glumac je preminuo 2016. godine, a porodica je nakon smrti Lule Živojinović 2019. godine zatražila da se njegovo telo prenese u Koraćicu.

- Dobili smo saglasnost pre četiri godine, međutim, ubrzo nakon toga je počela pandemija koronavirusa. Dve godine kasnije ponovo smo pokrenuli taj proces, ali ispostavilo se da u blizini prolaze vodovodne cevi kojima se snabdeva celo selo. Angažovali smo bager da se to sredi. Bagerista Dragan Živković, koji je izuzetno poštovao oca, to je uradio besplatno. Onda smo morali da sačekamo da prođe godinu dana kako bi se zemlja slegla i da bismo se uverili da neće doći do pucanja cevi, koje bi možda poplavile grobno mesto i ugrozile meštane. Sad su se stvorili uslovi za to - ispričao je Miljko.

Dozvolu za premeštanje porodica je dobila još 2020. godine, kad je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić potpisao saglasnost da se ekshumiraju posmrtni ostaci Živojinovića.

 

 

.

 

Ostavite komentar